Bilgilerini Yarıştıracaklar

Bilgilerini Yarıştıracaklar

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “7. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması”na başlandı.

A+A-

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’ında yapılan bilgi yarışmasının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Abalıoğlu ve jüri üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılımda bulundu.

 

Bilgi yarışmasının açılış töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  yarışmalara katılacak tüm öğrencilere başarılar dilediğini, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfına da katkılarından dolayı teşekkür ettiğini, ülkeyi muhasır medeniyetler düzeyine ulaştırmak için çocukların çok çalışıp ve çok okuması lazım olduğunu, hedeflerini hep yukarılarda tutmaları gerektiğini, çocuklarımızı sevdiklerini ve onlara güvendiklerini, buradaki bilgi yarışmasında kazanıp ya da kaybetmenin önemli olmadığını, önemli olanın burada olmaları olduğunu, bu tür etkinlikleri hayata en iyi biçimde hazırlanma yolunda bir tecrübe olarak görmeleri gerektiğini belirtti.

 

Bilgi yarışması ile Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretimi sürdüren 7. sınıf öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını, hızlı ve doğru karar verebilmelerini sağlamak ve centilmence rekabet edebilme becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. 

 

Yarışma; 5 kategoride yapılıyor. Yarışma kategorilerini;

1. Türkçe

2. Matematik

3. Fen ve Teknoloji

4. Sosyal Bilgiler

5. İlimizi tanıyor muyuz? (Genel Kültür) meydana getiriyor.

 

Yarışmaya Merkezefendi ilçesinden 19, Pamukkale ilçesinden 26 okul katılımda bulunuyor.

 

1. olan takımın öğrencilerine: 750’şer TL tutarında hediye çeki

2. olan takımın öğrencilerine: 400’er TL tutarında hediye çeki

3. olan takımın öğrencilerine: 200’er TL tutarında hediye çeki

“İlimizi Tanıyor muyuz? (Genel Kültür)” başlığındaki tüm soruları doğru cevaplayan okula “İlimizi En İyi Tanıyan Okul” belgesi almaya hak kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.