Bilinçsiz Sürücelere Büyük Ders

Bilinçsiz Sürücelere Büyük Ders

Denizli ilinde Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince kaldırıma park edip yayaların geçişini engelleyen araçlara ve engelli rampalarına park etmiş araçlara dikkatleri çekmek için bir etkinlik yapıldı.

A+A-

Şehrin en kalabalık caddesi olan Atatürk Caddesi’nde buluşan dernek üyeleri tekerlekli sandalyeleri ile bastonları ile ellerindeki döviz ve afişler ile beraber yürüyüp kaldırıma park eden araçlara etiket yapıştırdılar. Üstlerinde ‘Bunu okurken engellilerimize bir engelde sen koymuş oldun’, ‘Ehliyetim ve arabam var ama trafik kurallarını bilmiyorum’, ‘Engel olmadığın taktirde engelli değilim’ yazan etiketler yapıştırmış olan dernek üyesi engelliler ‘Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir’ sloganı ile cadde de yürüdüler.

Biraz Saygı Ve Duyarlılık

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, tüm Türkiye çapında olduğu gibi Denizli’de de ne yazık ki kaldırıma park etmiş olan araçların sayısının oldukça fazla olduğunu,  bu araçlar sebebi ile bilhassa engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeleri ile görme engellilerin ellerindeki bastonları ile bedensel engellilerin ise koltuk değnekleri ile kaldırım yerine yoldan yürümek zorunda kaldıklarını, bundan ötürü başta üyeleri olmak üzere tüm vatandaşların bilinçsiz sürücüler yüzünden trafikte tehlike yaşadıklarını, engelli rampalarına park etmiş araçların, kaldırıma park eden araçlar ile alakalı olarak yaşanan sıkıntıların ortaya serilmesi amacı ile böyle bir etkinliğin yapmak istediklerini, İl Emniyet Müdürü’nün de kendilerine destek verdiğini, Engellilere karşı sürücülerden biraz daha ilgi, saygı ve duyarlılık beklediklerini, bu çalışmanın diğer illere de örnek olabileceğini,  sürücülerin araçlarını kaldırımlara engelli rampalarına park etmekten vazgeçmeleri gerektiğini dile getirdi.

Bir süre cadde üstünde slogan atan dernek üyeleri ardından dağıldılar. Araç trafiğine kapatılmış olan cadde polis ekiplerinin gözetiminde yeniden trafiğe açıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.