Bir Anda Ne Olduğunu Anlamadılar

Bir Anda Ne Olduğunu Anlamadılar

Denizli ilinin Honaz ilçesinde sahibinin arkasından koşan Kangal cinsi köpek, bir çiftlikteki, değeri 4 bin TL’yi bulan Dorper cinsi koyuna saldırdı.

A+A-

Koyunu boğazından ısırarak, ağılın dışına kadar sürükleyen köpeğin saldırma anları, çiftliğin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kamera kaydında, çiftlikte çalışanların ve yavru bir köpeğin saldırgan köpek ile mücadelesi de vardı.

Olay, evvelki gün saat 18.00 sularında, Ersoylar Çiftliği'nde gerçekleşti. Honaz istikametine doğru sahibinin kullandığı traktörün arkasından koşan kangal cinsi bir köpek, bir anda yolunu değiştirerek, yol kenarındaki çiftlikte otlayan koyunların arasına girdi. Köpeğin gelmesi ile tanesinin değeri 4 bin TL’yi bulan Dorper cinsi koyunlar, ağıla koşuşmaya başladılar. Peşlerinden çiftliğin içini kadar giren köpek, koyunlardan birini boynundan ısırarak, ağılın dışına doğru sürükledi. Çiftlik çalışanları koyunun boynundan ısıran köpeği uzaklaştırmaya çalıştılar ama engelleyemediler.

Saldırgan köpek, koyunu ısırarak telef etti, çiftlik çalışanları demir çitin ardından tüfek ile ateş ederek, taş atarak köpeği uzaklaştırabildiler.

Köpeğin saldırma anı ve çiftlik çalışanlarının köpek ile mücadelesi, güvenlik kamerasınca kaydedildi. Çiftliğin sahibi Fevzi Ersoy, olay ile alakalı jandarmaya şikayette bulundu.

Jandarma, olay ile alakalı soruşturma başlattı.



ÇOK KORKTUK

Olay esnasında çiftlikte bulunan Berru Havin Karabulut, yaşanan bu durumdan çok etkilendiğini ifade ederek, köpeğin bir anda çiftlik içindeki koyunlara saldırdığını, birini boynundan ısırıp dışarıya sürüklediğini, kendilerinin normalde koyunların yanında olduklarını, iyi ki köpek saldırdığı sırada çocuklar ya da kendilerinin ağılda olmadığına sevindiklerini, yoksa köpeğin kendilerine de saldıracağını ve çok korktuğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.