Bir Dönem Kapanıyor

Bir Dönem Kapanıyor

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol’tan sürpriz bir karar… Aday olmayacak…

A+A-

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel kurulda aday oluyor. 1968 senesinde Şoförler Odası yönetim kurulu üyeliğinden esnaf odaları yöneticiliğine uzanan Çelikkol'un 50 senelik dönemi sonlanmış oluyor.

6 Mayıs 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği genel kuruluna 23 senedir  başkanlık yapan Musa Çelikkol’un aday olmayacağı öğrenildi.

Musa Çelikkol’un geçmişine bakıldığında 1968’de esnaf odasındaki yöneticilik görevine başladığı görülmekte. Musa Çelikkol, yine aynı tarihte Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odasına yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve 2 senenin ardından mevcut başkanın görevini bırakması ile 1970'te Başkanlık koltuğuna geçmişti.

Çelikkol 1971’de yapılan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulunda Başkan seçilerek görevini sürdürdü. 1995 senesinde Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne Başkan seçilen Musa Çelikkol, 10 sene boyunca hem Şoförler Odası, hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlıklarını devam ettirdi.

2005 senesine gelindiğinde Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'ndan ayrılan Çelikkol, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'nı 2018 senesine kadar sürdürürken önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimde aday olmayacağını belirterek 23 senelik Başkanlığını sona erdirdi.

TEK ADAY İDDİASI

Bu arada 6 Mayıs 2018’de yapılacak olan kongre ile alakalı ortamı hareketlendiren bir iddia ileri sürüldü. Geçtiğimiz ay, Honaz Esnaf Odası Başkanlığına seçilmiş olan ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Turgut Devecioğlu'nun Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına aday olduğu ve tek aday olarak seçime gidilmesi için çalışıldığı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.