Bir Senede 5 Binden Fazla Yardım

Bir Senede 5 Binden Fazla Yardım

 “Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganı ile  hizmete giren Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin sağlık ve hasta nakil birimi 1 yaşına girdi.

A+A-

16 Kasım 2017’den beri günlük yaşam etkinliklerini tek başına devam ettiremeyen, evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan; yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı sebebi ile yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulan sağlık problemlerinin ev ortamında planlanmış olan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapan birim ilk senesinde 5 bin 63 vatandaşın yardımına koştu.

 

Merkezin sağlık birimi 1 sene 5 binden fazla vatandaşın yardımına koşarken, hasta nakil ve sağlık alanında bugüne dek 104 bin 201 defa hizmet verdi. Doktor muayenesi, enjeksiyon, serum, pansuman alma gibi bugüne dek 104 bin 201 defa hizmet sunan Evde Bakım ve Sağlık Merkezi 8 bin 647 defa hasta nakli yaptı. Sağlık alanının yanında günlük yaşam faaliyetlerini de tek başına devam ettiremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımlarıyla  yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını da karşılamış olan merkez 19 ilçede 12 bin 533 kişiye umut oldu.

“Her geçen gün iyi ki başlatmışız diyorum”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında Evde Bakım ve Sağlık hizmetinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.