Birleştirici Bir İktidar Gerekli

Birleştirici Bir İktidar Gerekli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP'nin kuruluşunun 95. Yıl Dönümü münasebeti ile bir açıklamada bulundu.

A+A-

Karaca yapmış olduğu açıklamasında, CHP’ni yalnızca bir siyasi parti olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğunu, örnek gösterilecek köklü geçmişe sahip olan partinin; ilklerin, özgünlüklerin, devrimlerin, aydınlanma ve mücadelenin, akıl ve bilimin sembolü olduğunu dile getirdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamanın devamında, bugün hukukun üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının yerini siyasi otorite aldığını, din ve vicdan hürriyetinin garantisi laikliğin yok sayılarak, inançlar sorgulanır hale getirildiğinin, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun Millet olabilenlerin ayrıştırıldığını, üniter yapı ve bölünmez bütünlüğün Anayasada bir cümleden ibaret hale getirilmeye çalışıldığını, ayrışmaların körüklenmeye başlandığını v e tüm bunlara karşı Türkiye'de birleştirici bir güç ve iktidar gerekmekte olduğunu bunun da CHP'nin iktidarı olduğunu dile getirdi.

Gün Direniş Günüdür

Günün, direniş günü, kararlılık günü, yılmadan, yorulmadan, dayanışma ve örgütlülük bilincini bırakmaksızın mücadele günü olduğunu belirten Karaca, Türkiye'yi karanlığa ve kaosa sürüklemek isteyenlere geçit vermeyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, köklü tarihinde olduğu gibi bugün de ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmaya devam edeceğini, Emperyalist kuvvetlere karşı verilmiş olan onurlu Kurtuluş mücadelesinin emanetçileri olarak, geçit vermeyeceklerini bir defa daha büyük bir inanç ve kararlılık ile ifade etmek istediğini, 9 Eylül aynı zamanda İzmir'in işgalden kurtuluşunun da yıldönümü olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Kuruluş yıldönümünde başta kurucu ve ilk genel başkan Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile andığını; 95 sene boyunca ülkeyi ve partiyi kalkındırmak için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.