Bitirme Tezi İle Birinci Oldu

Bitirme Tezi İle Birinci Oldu

PAÜ’lü öğrenci tarafından hazırlanan tez, X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nda birinciliğe layık görüldü.

A+A-

Proje Yöneticiliği Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice A. Akdoğan tarafından yapılan, Kimya Bölümü öğrencisi Kadir Argun tarafından hazırlanan lisans bitirme tezi X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nda 1.oldu.

Bursa ilinde tekstil ve konfeksiyon sektöründe ihracatta katma değerin yükseltilmesi, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılabilmesi, yenilikçi ürünlerin tasarlanması, yeni tasarımcıların yetiştirilmesine teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılık alanının geliştirilmesi, üniversite–sanayi ortaklığının kuvvetlendirilmesi ve ülkenin ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarına sunulmasına katkı sağlaması için bu sene 10.su yapılan Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nın 1.si PAÜ Kimya Bölümü öğrencisi Kadir Argun oldu.

Sergilenmeye Uygun Görüldü

Proje Yöneticiliği Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice A. Akdoğan tarafından yapılan ve PAÜ Kimya Bölümü Öğrencisi Kadir Argun’un tekstil atık sularının çevreci bir yaklaşım ile arıtılması ile alakalı çalışmaların başlangıç bölümünü meydana getiren “Remazol Navy RGB Tekstil Boyarmaddesini İçeren Atık Suların İyileştirilmesinde Fungal Hücrelerin Kullanımı” adındaki projesi; UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe, X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarında ilk aşamayı geçip sergilenmeye uygun görüldü ve daha sonraki aşamada kendi kategorisinde birincilik alıp 2.000 TL ile ödüllendirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.