Borç Yapılandırma Süresinde Yeni Tarih

Borç Yapılandırma Süresinde Yeni Tarih

Başvurusunun bugün sona ereceği ifade edilen yeniden yapılandırmada süresi 27 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

A+A-

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamalar ile 31 Temmuz’un son gün olduğunu belirtilen SGK prim affı ve yeniden yapılandırma ile alakalı flaş bir gelişme yaşandı ve günün uzatıldığını öğrenildi.

Resmi Gazete Yayımlandı

Başvurusunun son tarihi olarak 31 Temmuz 218 gösterilen ve  bugün sona erecek olan yeniden yapılandırmada sürenin Resmi Gazete kararı ile uzatıldığı ifade edildi. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında, bahsi geçen sürenin 27 Ağustos’a uzatıldığı dile getirildi.

Daha önce açıklamada bulunan yetkililer kanundan bu yapılandırmaya ihtiyacı olan vatandaşların bundan yararlanmalarını ve getirdiği mühim avantajlarından yararlanmaları çağrısını yapmışlardı. Açıklamalara göre, yasanın kapsamı mart ayı ve daha evvelki zamanlara ait olan 4/a, 4/b ve 4/c kapsamında olan sigortalıların, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları iş kazaları, meslek hastalığı veya işveren veya 3. kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız olan fiillerden doğan rücu alacakları, yersiz bağlanmış olan gelirler ve aylıklardan doğmuş olan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha evvel dondurulmuş olan hizmet sürelerinin ihyası durumunda doğacak olan alacakları içine alıyor.

 

Bu yapılandırmadan yararlanmak amacıyla en geç 31 Temmuz tarihine kadar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekiyordu. Ama yapılan son açıklama ile bu sürenin 27 Ağustos’a uzatıldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.