Böylesi Ancak Türkiye'de Olur Dedirten Skandal!

Böylesi Ancak Türkiye'de Olur Dedirten Skandal!

Üniversite sınavlarında başarının en düşük olduğu illerden biri olan Ardahan'ın Posof ilçesinde vatandaşların kullanımına sunulan ve içi kitapla doldurulan kütüphanede mantı üretiliyor.

A+A-

Aynı zaman da Türkiye'nin Kafkaslara açılan gümrük kapısı Türkgözü (Badele) Gümrüğünün de sınırları içinde bulunan 3 bin nüfusluk Ardahan'ın Posof ilçesinde vatandaşlar için yapılan kütüphanede mantı üretimine başlandı.

 

MASALARDA KİTAP DEĞİL HAMUR AÇILIYOR

 

22 Yıla yakındır boş olan ve vekilin vekili ile idare edilen Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Kütüphaneye kimse gitmeyince kütüphane memuru İŞ/KUR tarafından kütüphane de görevlendirilen kadın işçilere mantı yaptırmaya başladı.

 

İNTERNETTEN SATIŞA BAŞLADI

 

Kuzey Anadolu Gazetesi'nden Fakir Yılmaz'ın haberine göre; Kitap okunması gereken masalar üzerinde yoğrulan hamurlarla Posof'a has mantı üretimi yapan Kütüphane İdarecisi masalara serdiği mantıları kendisine ait facebook sayfasında sergileyerek, 'Posof mantısı satışları başlamıştır' başlığı ile internet kanalı ile satışa sundu.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER

 

Konu hakkında görüşlerine başvurulan Posof ilçe kütüphanesinin geçici memuresi Leyla Atalay gazetecilerin "Kütüphanede mantı üretimi yapılır mı?" sorusuna, "Ne olmuş ki? Gelen giden yok. Ben ve İş-Kur tarafından burada görevlendirilen işçiler boş oturuyoruz. Gelen giden olmayınca bizde iş yapalım dedik" şeklinde konuştu.

YETKİLİLER DE YALANLAMADI

 

Ardahan İl Kültür Müdürlüğü'nden bir yetkili de kütüphanede mantı üretimi yapıldığını doğrulayarak, çalışanların yöre yemeklerini tanıtımını yaptıklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.