Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü!

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü!

Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya deplasmanına götüren uçak düştü. Uçakta 72 yolcu, 9 mürettebatın bulunduğunu öğrenildi. Yetkililer, kazadan 6 kişinin kurtulduğunu açıkladı.

A+A-

Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçak, Chapecoense kafilesini taşıyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçakta, 72 yolcu ve dokuz mürettebat bulunuyordu.

AFP'ye konuşan bir yetkili, kazadan altı kişinin kurtulduğunu belirtti.

ŞOK İDDİA

Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.

 

Brezilya'nın küçük kentlerinden Chapeco'da 1973'te kurulan Chapecoense, 1970'li yıllardan sonra ilk kez 2014 senesinde birinci lige çıkmıştı.

Havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kazadan kurtulanlar olduğu anlaşılıyor" denilmişti.

Acil durum ekipleri kaza yerine sevk edildi. Yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle kaza yerine sadece karadan ulaşılabildiğini belirtti.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, olayı "büyük bir trajedi" olarak tanımladı. Gutierrez de kazadan kurtulanlar olabileceğini ifade etmişti.

Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile oynayacağı çift ayaklı finalmaçı için Kolombiya'ya gidiyordu.

Kaynak: Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.