Bu Acı Hepimizin Ortak Acısıdır

Bu Acı Hepimizin Ortak Acısıdır

Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi ve Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencileri Denizli Büyükşehir belediyesinden “ Hocalı Soykırımı Anıtı istedi.

A+A-

Bilindiği gibi Ermeni caniler 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 613 soydaşımızın katletmişlerdi. Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi ve Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencileri soykırımın 25. Yıl dönümü nedeniyle bir araya gelerek “Hocalı Çalışma Gurubu “ kurmuşlar ve Türkiye’deki tüm il belediyelerine birer mektup yazmışlardı. Öğrenciler bu kez de Denizli belediyesi Halk gününde Belediye başkan vekili Ali Değirmenci’nin makamına giderek bu isteklerini tekrarladılar. Yapacakları diğer faaliyetler konusunda da destek isteyen öğrenciler: “Milli birlik ve beraberliğimizin oluşmasında ortak acılarımızın önemli bir yer tuttuğunu, unutmamak ve unutturmamak için çalışıyoruz” dediler.

Öğrenciler, katliamı gerçekleştiren Ermenilerin Hocalı Halkını sadece Türk oldukları için öldürdüklerini ifade ederek “Bu acı sadece Azerbaycan’ın değil bütün Türk dünyasının ve insanlığın ortak acısındır.” Diye ilave ettiler.

Soykırım anıtı konusunda mektup yazdıkları illerden üç olumlu yanıt aldıklarını belirten öğrenciler Denizli Belediyesine desteklerinden dolayı şükranlarını ilettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.