Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Hakkari Şemdinli ilçesindeki askeri üs bölgesinde mühimmat deposunda patlama gerçekleşti. Acı haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

A+A-

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyündeki Süngü Tepe üs bölgesindeki karakolun mühimmat deposunda meydana gelen patlama neticesinde yaralanmış olan askerler, patlama bölgesinde helikopter ile Yüksekova ve Hakkari'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu ilk açıklamada 4 askerin şehadete erdiğini belirtmişken 2. Açıklamasında şehit sayısının 7’ye çıktığını ifade etti.

22 YARALI, 7 ASKER ARANIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında 4 askerin şehit olduğunu 22 askerin yaralandığını, 7 askerin de arandığını ifade etti.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HAKKARİ VALİLİĞİ: PATLAMA MÜHİMMAT DEPOSUNDA MEYDANA GELDİ

Hakkari Valiliği yaptığı ilk açıklamada patlamanın arızalı mühimmatlardan dolayı olduğunu ifade etmişti ama daha sonra yapılan açıklamada patlamanın mühimmat deposunda meydana geldiğini ifade edildi. Yapılan açıklama şu şekilde: "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır'' denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.