Bu Aylara Dikkat!

Bu Aylara Dikkat!

PAÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur havaların soğuk- sıcak geçişlerinden sonra hastalıkların da artmaya başladığını ifade etti.

A+A-

(AA) – PAÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur, soğuk havalarda geçmeyen öksürüğün 2 günden fazla ihmal edilmesinin erken tanı için geç olabileceğini dile getirdi.

 

Ergur, daha evvel öksürük öyküsü olanlarda artış olduğunu ve hiç akciğer hastalığı olmayanların da enfeksiyon şikayeti ile hastanelere başvurduğunu belirtti ve soğuk havaların astımlı hastalar için

atağa geçebilecek dönemler olduğunu söyledi.

 

Ergur, bu durumların bazen bir ilaç ile tedavisinin olabileceğini, çok basit bir sebebinin olabileceğini, fakat bazen de daha ciddi tabloların habercisi olabileceğini, öksürüğün geçmemesi halinde özellikle de sigara da içilmesi durumunda akciğer kanserinin akla getirilmek gerektiğini belirtti.

İhmal Etmeyin

Geçmeyen öksürüklerin ihmal edilmeksizin uzman bir hekime görülmesi gerektiğini ifade eden Ergur, geçmeyen öksürüklerin ihmal edilmemesi gerektiğini, erken tanının çoğu zaman hayat kurtardığını söyledi.

 

Değişik bitki çayları ile bu tarz önemli sorunlara engel olunamayacağını söyleyen Ergur, bu tip çayların belki bir parça rahatlama sağlayacağını, fakat geçmeyen öksürük biçimde değerlendirildiğinde tek çözümün doktor olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.