Bu Besinleri Günlük Tüketin

Bu Besinleri Günlük Tüketin

Uzmanlar hem dengeli beslenmeyi hem de vücuda yararı olan besinleri yemeyi öneriyor. Altın besinleri öneren uzmanlara göre, bu besinler daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlıyor. İşte altın besinler...

A+A-

Son yıllarda, stres, depresyon ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan iştahsızlıkla birlikte yeterli beslenememe, kişide konsantrasyon ve halsizlik sorunları meydana getirmektedir. Uzmanlar insanların günlük alması gerekli olan besinlerin olduğunu ve bu besinlerin alınmaması sonucunda halsizlik, denge bozukluğu, unutkanlık, kaygı, iştahsızlık , B12 eksikliği, demir eksikliği gibi birçok hastalığın ortaya çıktığını, bu besinlerin düzenli bir şekilde alınması sonucunda ise vücutta enerjinin dengede tutulacağını ve sağlıklı bir yaşam sürüleceğini belirtiyorlar.

Peki  Bu Besinler Nelerdir?

Ceviz;

Cevizin içerdiği zengin vitaminlerle ve minarelerle beyin sağlığı, kalp sağlığı, yüksek kolesterol, kanser gibi pek çok hastalığın tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Her gün 3-4 adet yemek vücudun gün içerisinde ihtiyacı olan omega 3 yağının % 85’ini karşılar.

Yumurta;

Organik yumurta sarısı tercih edilmelidir. Hafıza ve zihin çalışmasını  artıracak vitaminleri ve proteinleri içerir.

Kabak Çekirdeği;

Bol miktarda çinko magnezyum bakır ve demir içeren bu minareler beyin  sağlığı ve zihin aktiviteleri için oldukça önemlidir.

Yaban Mersini ve Böğürtlen;

İçerisindeki antioksidan özeliği beyin gücünü artırırken, Alzhemir olma riskini azaltabileceğini araştırmalar sonucunda belirtilmiştir.

Keçi Boynuzu;

8-10 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olan keçi boynuzu bitkisi siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir. A,B, ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir . Keçi boynuzu ve pekmezi uzmanlara göre yüksek besin değeri ile özelikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besin olarak tüketilmesi öneriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.