Bu Canlı Acıpayam'da Görüldü

Bu Canlı Acıpayam'da Görüldü

Bu Canlı Acıpayam'da Görüldü

A+A-

Acıpayamlı çevre gönüllüsü Mustafa Ünal, bu fotoğrafın Acıpayam dağlarında çekildiğini belirtti. Denizli’de bir dönem Başkarcı dağı ile Bağbaşı yaylası bölgesinde sıklıklıkla görülen, ancak zamanla sayıları azalan vaşağın Acıpayam dağlarında görülmesinin önemli olduğunu vurgulayıp çağrı yaptı.

 

“Bu vaşak Acıpayam kırsalında dün görüntülendi. Lütfen dağda görürseniz zarar vermeyiniz. Nesli tükenmeye yüztutmuş bir hayvandır” diyen Ünal’ın aktardığı bilgiler şöyle:

“Vaşak, dondurucu soğuklardan koruyan bir kürke sahip olan ve av köpeği büyüklüğünde etçil bir memeli olarak biliniyor. Doğadaki hastalıklı bireyleri avlaması sayesinde birçok türün sağlıklı bireylerle popülasyon oluşturmasına da katkıda bulunuyor.

 

Birkaç yıl öncesine kadar Bağbaşı teleferik bölgesine yakın bölgelerde görülen ve vaşak üreme bölgesi olarak bilinen kayalıklarda teleferikten sonra bölgeyi terkettikleri tahmin ediliyor.

 

Ormanlarımızdaki kurtları canavar diye diye neslini tükettik ve şimdi de domuzlar aşırı çoğaldığı için çiftçimize ortak oldular. Vaşakların neslini tüketirsek ne olur bilinmez.”


Kaynak:DenizliGüncel

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.