Bu Pekmez Çok Farklı

Bu Pekmez Çok Farklı

Karpuz pekmezini hiç tattınız mı? Denizlili genç girişimci tarlasındaki karpuzları pekmez haline getirdi. Denizli'nin yeni bir tadı oldu.

A+A-

Denizli'de girişimci karpuzdan pekmez yaptı. Tavas ilçesinde yaşayan çiftçilik Necdet Sarmak tarlasında ürettiği karpuzlardan pekmez yapmayı başardı.

NASIL YAPILIYOR?

Hasat edildikten sonra suyu çıkarılan karpuzlar pekmez olması için büyük kazanlarda 8 – 10 saat kaynatılıyor. Pekmez yapımında ialesiyel birlikte çalışan üretici Necdet Sarmak, “Gayemiz hem bu lezzeti yöremize kazandırmak hem de ekonomik anlamda karpuzumuzu değerlendirmek. Bu yaz sezonunda ürettiğimiz karpuzun bir kısmını nasıl değerlendirebiliriz diye araştırma yaptık. Karpuzdan da pekmez üretildiğini öğrendik. Neden yapmayalım dedik ve üretmeye başladık. Pekmez üretme konusunda başarılı da olduk. Mutluyuz. Üretmeyi seviyoruz. Kendimize ve yöremize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Süper pekmez olarak adlandırılan karpuz pekmezi içerdiği demir, fosfor, magnezyum A ve C vitaminleri ile adeta mineral ve besin deposu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.