Bu Sene 4.sü Düzenlendi

Bu Sene 4.sü Düzenlendi

YAZ-AR-BİR ve BUSED tarafından organize edilen Bursa Türkü ve Şiir Akşamı’nın 4.sü gerçekleştirildi.

A+A-

Merkezi Denizli ilinde olan YAZ-AR-BİR’le (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) Merkezi Bursa ilinde olan BUSED’in (Bursa Severler Derneği) düzenlediği Bursa Türkü ve Şiir Akşamı’nın 4.sü icra edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Orhangazi Belediyesi’nin destekleri ile etkinlik gündüz Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde akşamındaysa Bayezid Paşa Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu etkinlikler ile alakalı olarak, gelenekselleşen Bursa Türkü ve Şiir Akşamının 4.sünün yapıldığını, Bursa Severler Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan bu etkinliğin Huzurevinde başladığını ve Akşam Bayezid Paşa Medresesi’nde devam ettiğini, restore edilip Bursa sanat ve kültür etkinliklerinin hizmetine sunulan bu tarihi binada da Türkü ve Şiir severlere seslendiklerini, BUSED başkanı Sadık Güray Bey ve yönetimi başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Abdülkadir Uslu geçtiğimiz programda çekmiş olduğu huzurevi sakinlerinin fotoğraflarını huzurevi yönetimine sundu.

BUSED başkanı Sadık Güray ise YAZ-AR-BİR ekibine teşekkürlerini sunarak, Bursa ilinde Egeden gelen şiir ve türkü rüzgârının estiğini, Abdülkadir Uslu başkana, yönetim kuruluna, şair ve Ozan dostlara, Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

PROGRAM İÇERİĞİ

Sunumunu Süreyya Kaya’nın yapmış olduğu program Atatürk ve şehitler için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

4. Bursa Türkü ve Şiir Akşamı’nda şu isimler şiirlerini seslendirdi: Gönül Adıgüzel, Faruk Anbarcıoğlu, Muhsin Aktaş, Mehmet Aslan, Sevim Ayhan, Mehmet Dağal, Necat Dürümlü, İsmail Gökçe, Nebahat Kılakay, Ayhan Kula, Düziçili İbrahim Özdemir, Duran Saper, Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Turgut Tüfekçibaşı, Galip Uzunca, Sevim Yakıcı, Vahit Yargit, Kadir Yatağan.

Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserleri ile geceyi renklendiren ozanlar ise: Mehmet Dağal, Özkan Hüseyin ve Ozan Fedai’ydi.

Programın sonunda katılım belgeleri ile plaketler protokol tarafından şair ve sanatçılara verildi ve katılımcılar, BUSED’in Bursa’nın tarihi, kültürel ve sanatsal önemi olan mekânlarında gezdirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.