Bu Uygulamaları Yüklerken Dikkat

Bu Uygulamaları Yüklerken Dikkat

Siber güvenlik şirketi Appthority uzmanları tarafından, akıllı telefonlar için en tehlikeli uygulamalar ile alakalı bir liste hazırladı.

A+A-

Appthority uzmanlarının yayınladıkları liseteye ve yapmış oldukları açıklamalara göre Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için en güvenli uygulamaların WhatsApp ve Facebook Messenger olduğu meydana çıktı.

Yapılan açıklamada uzmanlar Apple severleri Waze isimli programa karşı  Android işletim sistemli akıllı telefonların kullanıcılarını ise Telegram mesaj servisini kullanmaları noktasında uyardılar. Listede bulunan uygulamaların çok büyük bir bölümünde bilgi sızıntısı veya diğer şüpheli aktivitelerin tespit edildiği ifade edildi.

Tehlikeli uygulamalar listesine genel olarak mesajlaşma ve sosyal medya programları ile tanışma servislerinin olduğu da alınan bilgilere arasında

McAfee Araştırmacısı Uyardı

Bunun yanında McAfee zararlı uygulamalar araştırmacısı Carlos Castillo kişisel blogunda, Google Play Store'de bulunan 15 uygulamada yeni bir tür Android Truva atının keşfedilmiş olduğunu ve en az 70 bin kullanıcının bu uygulamaları indirildiğini ifade etti.

Uygulama İzinlerine Dikkat

Bilhassa Japon kullanıcıları hedefine alan zararlı, internetten video fragmanları gösteren uygulamaların içine saklamakta. Bu uygulamalar yüklenirken kullanıcılardan rehber verilerini okumak, telefon durumunu okumak ve kimlik bilgilerinin onayını talep eden zararlı, kullanıcıdan izin aldığı takdirde Andorid ID'yi, telefon numarasını ve kurbanın telefon listesindeki herkesi, mail adreslerini ve telefonlarını da çalmakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.