Buhara Üniversitesi Heyeti Ağırlandı

Buhara Üniversitesi Heyeti Ağırlandı

Türkiye ve Özbekistan arasında karşılıklı ortaklığı geliştirme ile alakalı Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Devlet Tıp Enstitüsü, Buhara Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarını içeren işbirliği protokolüne imza atıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen imza törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrilloİnoyatovbaşta olmak üzere Buhara Vali Yardımcısı Djamol Nasırov, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arzu Yaren, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Hastaneleri Baş Hekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve yetkililer katılımda bulundu.

26 Senelik Genç Çınar

İmza töreninden evvel konuklarını makamlarında ağırlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yapacak oldukları ortaklığı ve kendilerini konuk etmekten memnun  olduklarını belirtirken PAÜ’nün artık 26. Senesini geride bırakan genç bir çınar olduğunu belirtti. Pamukkale Üniversitesi’nin tüm alanlarda olduğu gibi tıp alanında da ciddi yatırımlarının olduğundan bahseden Rektör Prof. Dr. Bağ; ülkesine ve iline hizmet sunan büyük bir hastaneye sahip olduklarını, Karahayıt’da da yapımı süren bir fizik tedavi hastanelerinin olduğunu belirtti. Pamukkale bölgesinin turizm bakımından oldukça önemli bir bölge olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; bölgeden çıkan termal suların, turizm bakımından olan önemine katkı sağladığını söyledi. 

Ziyaret sırasında konuşan Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov, Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan memnun olduğunu belirtirken, Türk ve Özbekistan üniversiteleri arasındaki işbirlikleri artırıp devam ettirmek istediklerini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Üniversitesi Rektörleri arasında günün hatırası için karşılıklı hediye sunumundan sonra işbirliği protokolüne yine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov arasında imza atıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.