Buldan'a Yörük Gelin

Buldan'a Yörük Gelin

Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman ÖREN ile Burdur'un yanık sesli kızı Türk Halk Müziği sanatçılarından Neslihan YILMAZ dünya evine girdi. 12 - 13 Temmuz tarihlerinde Burdur ilinde yapılmış olan düğüne pek çok yörük beyi ve misafir katılımda bulun

A+A-

Sanatçıları buluşturan düğünde yöresel sanatçılar da sahneye çıktılar.  Pek çok halk oyunu ekibinin de katılımda bulunduğu düğün evin bahçesinde yapılmasına karşın misafirler alan sığamadılar. Düğünün Buldan'daki kısmı ise 14 Temmuz akşamında gerçekleştirildi. Buraya da memleketin 4 bir yanından değişik yerlerden yörük beyleri katılımda bulundular. Buldan Belediye başkanının da katılımda bulunduğu düğünde salonda yer bulamamış olan misafirler çay bahçesinden düğünü takip etmek durumunda kaldılar.

Gelin'in 10 Parmağında 10 Marifet

Damat Osman ÖREN'in Buldan Yörük Türkmen Beyi; gelin Neslihan YILMAZ'ın sanatçı olması  nedeni ile katılım daha da fazla oldu. Osman ÖREN'in Buldan'da sarı dastar vb. üstüne nakış işleyen atölyesi var. Gelin Neslihan YILMAZ, aslen Bucaklı bir yörük kızı. Pamukkale Üniversitesi Müzik bölümünü tamamlayan gelin aslında müzik öğretmeni olarak hizmet ediyor. Bununla beraber ses sanatçılığı da yapmakta olan Neslihan YILMAZ, boş zamanlarında ise Burdur pazarında babasına yardım edip yeşillik satmakta. Evlerindeki keçiler ile de ilgilenen Neslihan YILMAZ tam bir yörük kızı olduğunu gösteriyor. Neslihan YILMAZ'ın düzenlenen ama daha basılmayan bir albümü de var. Bizlerde genç çifte hayatları boyuna mutluluklar diliyoruz.eriz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.