Buldan'da Akşener Depremi

Buldan'da Akşener Depremi

Buldan'da Akşener Depremi

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Türkiye genelinde gerçekleşen istifalar arasında Buldan İlçe teşkilatı da yer aldı. Aralarında Belediye Meclis Üyeleri’nin de bulunduğu 209 kişi MHP’den istifa ederek  bu yönetim anlayışıyla Türk Milletine hizmet etmenin mümkün olmadığını açıklayarak Çarşamba günü (25 Ekim 2017) kurulacak olan Meral Akşener’in partisine geçerek destek olacaklarını belirttiler.


İşte İstifa edenlerin İsimleri ve Dilekçeleri:

Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlarım ve çok kıymetli hemşehrilerim..

Kurucu önder Ülkücü hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş'in dava hareketi MHP yarım asırdır Türk siyasi hareketinin ana damarı olmuştur. MHPnin bastığı toprak, tuttuğu bayrak, döndüğü kıblesi tartışılmaz belli olan tek parti idi.

9 ışık doktrini bizim pusulamız olmuştur. Bu doğrultuda ben Mehmet Tuğrul olarak aklımın erdiğinden bu yana bu çizgiden hiç çıkmadan bir nefer gibi mücadele ettim. Rabbim bana bu kutlu davada iki dönem ilçe başkanlığı nasip etti. Milliyetçi Ülkücü hareketin bekası için bu görevi onurla ve Şerefle temsil etmeye çalıştım.

7 Haziran seçimlerinden sonra MHP ve Ülkücü hareketin ilkeleri ve ülküleri mevcut yönetim tarafından ne yazık ki terk edildi. En demokratik haklarını kullandı diye partili arkadaşlarımız baba Ocaklarından kovuldu. Başkalarına gösterilen hoşgörü milliyetçi ve Ülkücü kardeşlerimize gösterilmedi. Tarihte hiç kimsenin yapamadığı Ülkücü kıyımı maalesef ki bu yönetim tarafından yapıldı. Bizimle birlikte bizden de fazla bedel ödeyen dava yolunda bir ömür geçirenler demokrasi hürriyetçilik şahsiyetçilik ilkesi yok sayılarak biat edilmedi diye tek kalemde silindi.

Ülkücü hareketin kaderi tek kişinin kararına bağlamak ülkücülük değildir. Ülkücülük hiçbir yerin tekelinde de değildir. Ülkücülük orda burda olmaz. Ülkücülük akılda, imanda, seviyede, yürekte, ilimde, teknikte, işte, ahlakta, fedakarlıkta ve başarıda olur.

 

Ben bir Türk Milliyetçisiyim, Ülkücüyüm.

Bu anlayış içerisinde siyaset hayatımı sürdürmeye devam edeceğim.

 

Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım ve bu anlayışla Türk Milletine hizmet etmemizin mümkün olmadığı için bana göre Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞin kurduğu çizgiden sapan Milliyetçi Hareket Partisinden üzülerek istifa ediyorum.

 

Bizimle beraber mücadele eden tüm dava arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 MEHMET TUĞRUL

BULDAN MHP SON SEÇİLMİŞ İLÇE BAŞKANI


DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI ÇOK KIYMETLİ DAVA ARKADAŞLARIM;

Bugün burada siyasi hayatımın belki de en zor kararını vermek üzereyim… Bana bu kararı vermeyi zorlayan en büyük etken, mevcut MHP yönetimiyle, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakamama endişesidir.

Biz ülkücülerin mücadelesi, her zaman Türk milletinin ve devletin yüceltilmesi için gayret göstermekten ibaret olmuştur. Bu gayret, her türlü çıkar ve hesabın da önüne geçmiştir. MHP ve ülkücü hareketin kuruluş ilkeleri ve ülküleri mevcut yönetim tarafından ne yazık ki terk edilmiştir. İzlenen politikalarla hareketin kimliğiyle oynanmış, MHP’ye duyulan güven, maalesef halk nezdinde yerle bir edilmiştir.

Hayatım boyunca gönül verdiğim ve tüm kademelerinde onurla mücadele ettiğim Milliyetçi Hareket Partisini, Demokrasiyi sindirememiş bir yönetim anlayışı tarafından işgal altında olduğunu üzülerek görmüş bulunmaktayım.

 

Bu yönetim anlayışıyla Türk milletine hizmet etmenin mümkün olmadığı da gün gibi aşikâr olmuştur.

 

Bu güne kadar göğsümde şeref madalyası olarak taşıdığım Türk milliyetçiliği ve ülkücülük anlayışıma, ters düşen bu anti demokratik bir yapıyla artık çalışmanın mümkün olmadığından partimden ve partideki görevlerimden istifa ediyorum.


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.