Buldan Festivale Doyacak

Buldan Festivale Doyacak

Bu sene 18.si gerçekleştirilecek olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali için bütün hazırlıklar bitti.

A+A-

Şevval Sam, Otilia Bruma, Grup Abdal, İstanbul Girls Orchestra, Tuğba Yurt ve Buray gibi sanatçıların sahneye çıkacağı festivalde birçok etkinlik de yapılacak.

3 Gün Dolu Dolu

29 Haziran saat 14.00’de Alanyazı meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak olan festival, Festival kortejinin meydandan Şükür Camii Meydanı’na dek yürümesiyle sürecek. Burada Aydın Kuvayı Milliye Derneği Zeybek Grubu, Buldan Dört Eylül FMŞ Erensoy Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledikten sonra, Buldan kumaşlarından, Ali Tunaboylu Anadolu Meslek Teknik Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince hazırlanmış defile gerçekleştirilecek. Belediye El sanatları ve Kültür Merkezinde, Buldan Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği ortaklığı ile yapılan “Kuşlar Sizi Çağırıyor” mumlu batik ve fotoğraf sergisinin açılışından sonra gece yapılacak Tuğba Yurt ve Buray konseri ile ilk gün sonlanacak.

30 Haziran saat 09.00’da Belediye Binasının karşısında Dokuma Sanatından Gösteriler sahnelenecek. Bu etkinlik süresince devam edecek. Saat 14.00’de Fazıl Eskin Türk Halk Müziği konseri, fasıl heyetinden Türk Sanat Müziği dinletisi ve daha sonra da yöresel yemek yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Akşam saat 21.15’de de evvela Grup Abdal, daha sonra da Otilia Bruma konserleri olacak.

Fetsivalin son gününde saat 12.00’de Buldan-Yenicekent Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin ikramı olan Festival Keşkeği dağıtılacak. Saat 13.00’de Denizli Rotaract Kulübü’nün çocuklar için hazırlamış olduğu gösteriler sahnelenecek. Yerel sanatçı Alim Kesen’in müzik dinletisi Nuri Akın Parkında saat 14.30’da başlıyor. Daha sonra Dokuma Yarışması ödül töreni, ondan sonra ise Türk Sanat Müziği fasıl heyetinin konseri gerçekleşecek. Akşam saat 21.15’de İstanbul Girls Orchestrasının konseri ve daha sonra Şevval Sam konseriyle festival sonlanacak.

Festivali 3 gün süresince ünlü şovmen Okan Karacan sunacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.