Bulgaristan'da Hacivat ile Karagöz'ü Tanıttılar

Bulgaristan'da Hacivat ile Karagöz'ü Tanıttılar

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, Bulgaristan'da geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat ile Karagöz'ü tanıttı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Tiyatro Kulübü, Türkiye ve AB arasındaki Sivil Toplum Diyalogu Medya Hibe Programı kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneği'nin koordinatörlüğünde yürütülen "Yerel Medyanın AB ile Uyumu" projesine katıldı. Bulgar Gazeteciler Birliği'nin evsahipliğinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü de, geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz-Hacivat'tan gösteriler sundu. Karagöz-Hacivat kıyafetleriyle Türkçe ve Bulgarca sahneye uyarlanan gösteri çeşitli yerlerde sahnelendi. Karagöz-Hacivat gösterisi büyük ilgi gördü.


Mudanya Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Gerçekçi, projeye destek veren AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Turizm Otelciler Birliği Başkanı Akın Esgin'e teşekkür etti.


Proje kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü üyeleri, Plovdiv Kukla ve Drama Tiyatrosu ile 2 bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu ve Sofya Milli Tiyatrosu'nu da gezip, bilgi aldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.