Burak Bebek Beslenmeye Başladı

Burak Bebek Beslenmeye Başladı

Burak Bebek Beslenmeye Başladı

A+A-

 

Denizli’de ilk defa PAÜ Hastanesinde  Çocuk Gastroenteroloji ve Yenidoğan Yoğun Bakım ekibinin başarılı operasyonuyla 3700 gramlık bebeğin midesine   neştersiz beslenme tüpü yerleştirildi. 

              

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Servisinde yatmakta olan henüz 40 günlük bir bebeğin midesine, karın duvarında herhangi bir kesi yapmadan endoskopi yardımıyla  beslenme tüpü (PEG) yerleştirildi.  

 

Çocuk Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Kocamaz işlemle ilgili olarak şunları söyledi: Yenidoğan servisimizdeki bebeğin tedavisi bitmiş ve taburcusu planlanmaktaydı. Ancak doğumdan itibaren yutması yetersiz olduğu için bebeğimiz annesini emmekte zorlanıyor ve beslenme sorunu yaşıyordu. Bu sorunu çözmek için iki seçeneğimiz vardı: bunlardan birisi bebeğin  burnundan  geçip midesine ulaşan sonda ile beslenmesine devam etmekti. 

Bu durumda anne ve bebek beslenmeyle  ilişkili problemler yaşamaya devam edeceklerdi. İkinci ve daha uygun olan seçenek ise bebeğin midesine beslenme tüpü (PEG: Perkutan endoskopik gastrostomi)  yerleştirilmesi idi.  Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Hacer Ergin ve Doç. Dr. Özmert Özdemir ve  uzmanlarımızla birlikte bebeğimizin yutma fonksiyonunu taburculuk öncesinde tekrar değerlendirip  midesine PEG tüpü (endoskopiardımıyla mideye takılan beslenme tüpü) yerleştirilmesinin uygun olacağını kararlaştırdık. 

Bebeğin ağırlığı 3700 gram olmasına rağmen karın duvarından  midesine  uzanan beslenme tüpünü endoskopi yardımıyla yerleştirdik.  Bu işlemden 16 saat sonra  da  bebeğimizi bu tüp aracılığıyla beslemeye başladık. Bebeğini beslerken annenin yaşadığı sorunları da bu sayede ortadan kaldırmış olduk. 

 

Operasyon sonrasında 37 yaşındaki anne Sultan Tuncer üçüncü çocuğu olan Burak Efe’yi yeniden hayata döndüren tüm hekimlere teşekkür ettiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.