Büyük Altay 7 yıl aradan sonra 1. Lig'de

Büyük Altay 7 yıl aradan sonra 1. Lig'de

TFF 2. Lig beyaz grupta haftanın şampiyonluk karşılaşmasında Altay sahasında konuk ettiği Gümüşhanespor'u 3-0 yenerek sezonu şampiyon tamamladı ve TFF 1. Lig'e yükseldi.

A+A-

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden İzmir ekiplerinden Altay, Gümüşhanespor'u 3-0 devirerek tam 7 yıl aradan sonra 1. Lig'e yükselmenin sevincini yaşadı.

TFF 2. Lig'de İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Altay-Gümüşhanespor karşılaşmasının ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan İzmir ekibi, 65. dakikada Murat Uluç, 69. dakikada Furkan Deniz ve 90+1. dakikada da Muharrem Cengiz'in golleri ile karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Puanını 66 yapan Altay bu sonuçla TFF 1. Lig'e yükselirken sezonu da şampiyon olarak tamamlamış oldu. Gümüşhanespor ise bundan sonra TFF 1. Lig'e yükselmek için Play-Off mücadelesi verecek.

Altay'ın evinde Gümüşhanespor ile karşı karşıya geldiği mücadelede soluksuz izlendi. Altaylı taraftarlar kapalı tribünde sürpriz bir koreografi gerçekleştirirken maçın 35. dakikasında İzmir Marşı'nı söyleyerek "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde sloganlar attılar. Karşılaşmada Altay'ı İzmirsporlu ve Göztepeli taraftarlar da yalnız bırakmadı.

Protokolden Karşılaşmaya Büyük İlgi

Altay ile Gümüşhanespor arasında oynanan maçta protokol tribünleri de oldukça kalabalıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ mücadeleyi tribünlerden izleyenler arasında yer aldı. Altay'ın efsane futbolcularından teknik direktör Mustafa Denizli, İzmir Ticaret Odası ve Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İZVAK Başkanı Ali Erten, İzmirspor Başkanı Mustafa Gürkan, Altaylı eski futbolcu Necati Ateş, Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Altay'ın eski başkanları da protokol de hazır bulundu.

Altay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.