Büyük Anketten Öğretmenlerle İlgili Çarpıcı Sonuç

Büyük Anketten Öğretmenlerle İlgili Çarpıcı Sonuç

Türk Eğitim-Sen’in yapmış olduğu anketten öğretmenlerin ekonomik problemleri ile alakalı çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

A+A-

Ankete katılmış olan öğretmenlerin yüzde 26.2’sinin ek iş yaptığı ifade edilirken, öğretmenlerin en çok veliler tarafından şiddet gördüğü meydana çıktı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 5-15 Kasım'da öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımı ile yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü anketinin sonuçlarını ilan etti. Geylan, 11 bin 454 eğitimcinin katılmış olduğu ve dokuz farklı internet sitesinde yayınlanmış olan anketin en önemli sonuçlarından birinin, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik problemler ile alakalı olduğunu ifade etti. Geylan, öğretmenlerin alım gücünün azaldığını gördüklerini dile getirdi.

Şiddet ile alakalı gerekli önlemlerin alınmaması nedeni ile öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının devam ettiğini ifade eden Geylan, öğretmenlerin en çok veli ve öğrencilerce şiddete uğrarken büyük kısmının şikayetçi olmaması dikkatleri çektiğini, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacı ile Şiddeti Önleme Kanunu çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti.

HER 4 ÖĞRETMENDEN BİRİ EK İŞ YAPIYOR

“Ek iş yapıyor musunuz?” sorusuna ankete katılanlardan yüzde 26.2’sı ek iş yaptığı, 73.8’i ek iş yapmadığı cevabını verdi. Döviz artışı nedeni ile başta gıda maddeleri olmak üzre tüm gider kalemlerinde artış olması ve enflasyonun artması nedeni ile memurlara ek zam yapılmalı mıdır?” sorusuna ankete katılanların yüzde 98.4’ü "evet" yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 29.3’ü okulda/okul çevresinde şiddet gördüğünü belirtti.. Şiddete maruz kalanların yüzde 54’ü sözlü, yüzde 38.7’si psikolojik, yüzde 7’si fiziksel, yüzde 0.3’ü de cinsel şiddete uğradığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.