Büyükşehir, Özay Gönlüm’ü Unutmadı

Büyükşehir, Özay Gönlüm’ü Unutmadı

Anma Gecesine Davetlisiniz

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ü vefatının 18’inci yıl dönümünde de unutmadı. Özay Gönlüm’ün Denizli’nin simgesi olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “O’nu minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Denizli kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 18’inci yıldönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Turgut, Mustafa Gökoğlan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, ünlü sunucu Fatih Mühürdar ve vatandaşlar katıldı. Sanatçının anıt heykeline çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

Denizli'nin dünyaya açılan penceresi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Denizli’nin türküleri ve güzelliklerini tüm dünyaya duyuran, büyük ozan Özay Gönlüm’ü rahmetle andıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Denizli’de bugün türküler söyleniyorsa bunda en büyük pay sahibi, çok değerli sanatçımız Özay Gönlüm’dür. O’nu minnet ve şükranla anıyoruz. Genç yaşta kendisini kaybettik ama eserleriyle gönlümüzde yaşıyor" dedi. Gönlüm'ün sanatıyla, Denizli'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bırakmış olduğu türküler, gönülden gönüle, nesilden nesile aktarılmaya devam edecek. Bizi biz yapan değerlerimiz daim olacak” diyerek törene katılanları merhum sanatçı Özay Gönlüm’ün ruhuna Fatiha okumaya davet etti.

 

Büyükşehir'den Ustaya Saygı Konseri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük halk ozanı Özay Gönlüm için "Ustaya Saygı Programı" düzenliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının vereceği anma gecesinde ünlü sanatçı Bedia Akartürk de konuk sanatçı olarak yer alacak. Program bu akşam (1 Mart Perşembe) saat 20.00'de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Ücretsiz olan geceye tüm Denizli halkının davetli olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.