Büyükşehir Belediyesi O Çileyi Sonlandırdı

Büyükşehir Belediyesi O Çileyi Sonlandırdı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehrin kanayan yarası durumundaki Dumlupınar ve Lise caddelerinin kesişimindeki trafik problemini kavşak düzenlemesi ile çözüme kavuşturdu.

A+A-

Denizli'nin en yoğun kullanılan güzergahlarından bir tanesi olan, küçük bir trafik yoğunluğu olduğu zaman bile bir anda kilitlenen Dumlupınar ve Lise Caddesi’nin kesişim noktası olan kavşakta yapılan düzenlemeler bitti. Fırka Bahçesi diye de bilinen 2661 metrekarelik alanın Milli Savunma Bakanlığı’nca Denizli Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmesi ile başlayan projede, Çıtır Kavşağı olarak bilinen bölgenin konforlu, güvenli ve seri bir trafik akışına sahip olması hedeflendi.

 

Düzenlemenin bitmesinden sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölgede inceleme yapıp esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbetler etti. Bölgedeki trafik çilesinin sonlandığını ifade eden esnaf korna sesinden ve trafik stresinden kurtulduklarını belirterek, düzenleme için Başkan Osman Zolan'a teşekkürlerini sundular.

 

 “Zor ve meşakkatli bir iş”

 

Senelerdir devam eden bir soruna el attıklarını belirten Başkan Osman Zolan, hemen hemen 2 sene boyunca, yoğun bir gayret sonunda Milli Savunma Bakanlığıyla yapılan protokol kapsamında bu alanı Denizli halkının kullanımına kazandırdıklarını, yaptıkları düzenlemeyle Çıtır Kavşağı diye de bilinen Dumlupınar ve Lise Caddesi kesişiminin çok rahatladığını, Kavşağı 2 gidiş 2 geliş şeklinde ve sağ-sol dönüşlerde pek çok imkan sağlayan bir duruma getirdiklerini, zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerine, belediye çalışanlarına çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

En sorunlu noktalardan biriydi

 

Denizli’nin en büyük problemlerinden olan ulaşımın en sorunlu noktalarından birinde yoğun bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Zolan, Sorunun çözüldüğünü, esnaf ziyaretinde olumlu tepkiler aldıklarını ve esnafın, memnuniyeti olduğunu, kavşağın 1 gidiş 1 gelişten, 4 şerit haline ve sağ-sola dönüşlere bakıldığında 6 şerit haline dönüştüğünü, vatandaşların  güle güle kullanmalarını dilediğini söyledi.

 

"Bu sorun da tarihe gömüldü"

 

Denizli’nin sorunlarını birer birer çözdüklerini  de söyleyen Başkan Zolan, 40-50 sene beklenen sorunu çözdüklerini, bu sorunun da tarihe gömüldüğünü, Denizli’nin kabuğunu kıran, komşu illerinden çok farklı yere gelen ve Türkiye’de kendinden söz ettiren bir il durumuna geldiğini,  tüm bunları Denizli halkı ile beraber gerçekleştirdiklerini çalışmaya da devam edeceklerini ve katkı veren, gayret eden herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.