Büyükşehir’den 15 Temmuz Kahramanlarına Vefa

Büyükşehir’den 15 Temmuz Kahramanlarına Vefa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe kalkışmasında FETÖ/PDY’ye karşı direnerek şehit olan kahramanların aileleri ve gaziler için vefa örneği sergiledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başlattığı yardım kampanyası ile 20 bin liranın üzerinde vatandaşlardan bağış toplayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehit yakınları ve gaziler için bütçesinden de 100 bin TL aktardı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısının 4. birleşimi Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündemin 72. maddesinde yer alan “15 Temmuz 2016’da FETÖ/PDY tarafından yaşanan silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak amacıyla, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda şehit ailelerine ve gazilerimize yardım için Denizli Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmak üzere 100 bin TL yardım edilmesi” konusunu görüştü. Meclis Başkan Vekili Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin demokrasi mitingleri çerçevesinde başlattığı yardım kampanyası süresince 20 bin TL'nin üzerinde yardım toplandığını açıkladı.

“Halk demokrasinin yanında yer aldı”

Şehit aileleri ve gaziler için gereken tüm desteğin verileceğini vurgulayan Değirmenci, “Bilindiği gibi 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasından sonra Denizli olarak demokrasimize sahip çıktık. İlk andan itibaren Denizli'de yaşayan tüm kardeşlerimiz, hiçbir siyasi ayrımı gözetmeksizin darbeyi kınadı. Halk demokrasinin yanında yer aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 75 meclis üyesi arkadaşımızla beraber şehitlerimize sahip çıkmak, demokrasiden yana duruşumuzu belli etmek, ülkenin seçilmişlerle yönetilme konusundaki görüşüne sahip çıkmak, yeni nesillere daha iyi ve daha özgür bir ülke bırakmak adına tavrımız gayet açık ve net” dedi.

Vefa borcu

15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine vefa borcunu ödemek için bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Değirmenci, “Tabii ki şehitliğin karşılığı asla maddiyatla olamaz. Demokrasi mitinglerine katılan vatandaşlarımız kampanyamıza katkı sağladılar. Biz toplanan parayı Başbakanlığın açmış olduğu resmi hesaba gönderdik. Büyükşehir Belediye bütçemizden yine aynı şekilde Başbakanlığın belirlemiş olduğu resmi hesaplara 100 bin TL bağışta bulunmak istedik. Plan ve Bütçe komisyonundaki arkadaşlarımız da buna oy birliği ile karar verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki, ülkemiz bir daha böyle sıkıntılı bir süreç görmesin. Biz Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak siyasetin, seçilmişlerin ve özgürlüğün yanında olduğumuzu hem söylemlerimizde hem de almış olduğumuz kararlarda tescillemiş olduk” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.