Büyükşehir'den Denizli Turizmine Büyük Destek

Büyükşehir'den Denizli Turizmine Büyük Destek

Büyükşehir'den Denizli Turizmine Büyük Destek

A+A-

Denizli turizminin daha da ilerleyerek kentin bacasız sanayi turizm sektöründen aldığı payı artırması için gerek yatırım gerekse tanıtım anlamında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 11'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'ne damga vurdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlili turizmcilerle birlikte yer aldıkları fuarda Denizli'yi dünyaya tanıttıklarını söyledi.

 

Denizli’nin değerlerini tüm dünyaya tanıtmak ve kentin turizm potansiyelini artırmak için birçok alanda yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya ve Türkiye turizminin buluşma noktası 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'ne katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un açılışını gerçekleştirdiği fuara 36 ülke ve 54 ilden sektör temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Fuarda en çok ziyaret edilen stantlardan biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi standında; beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere Denizli’nin tüm turizm değerleri tanıtıldı. Stantta, Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası Oteli ile birlikte Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği'ne (DENTUROD) üye oteller yer aldı. Denizli standında misafirleri ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli standında yer alan turizm işletmecilerine fuarın verimli geçmesini diledi.


 

 “Fuarda en güzel şekilde yerimizi aldık”

 

Fuarların şehirlerin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli bu fuarda en güzel şekilde yerini aldı" dedi. Denizlili turizmcilerin de Büyükşehir Belediyesi standında yer alarak işletmelerini tanıttığına dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Denizli’nin güzelliklerini, Pamukkale’yi, Hierapolis'i, Denizli Kayak Merkezi’ni ve Denizli mutfağını tanıtıyoruz. Burada Denizli’nin bütün güzelliklerini ziyaretçilere anlatıyoruz. Güzel bir fuar geçirmeyi umut ediyoruz. Denizli’nin turizmine destek olmak ve turizm sektörümüzü daha iyiye ve daha güzele götürmek amacıyla bu fuarlara katılıyoruz. Denizli’nin potansiyeli çok yüksek. Belki bu potansiyelin yüzde 10’unu kullanıyoruz. Biz bu potansiyelin tamamını kullanmak adına bir hedef edindik. Alternatif turizm ile ilgili yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Denizli turizmini bütün yönleri ile burada tanıtmaya gayret edeceğiz."


 

“Denizli 4 mevsim yaşanılabilen bir kent”

 

Başkan Zolan, "Biz hem yerli hem de yabancı turistin Denizli’ye gelmesi için gayret gösteriyoruz. Denizli’nin uluslar arası alanda daha fazla tanınmasını istiyoruz. Denizli’nin ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar yapıyoruz. Denizli’de değerlerimize sahip çıkıyor ve bu değerleri de burada tanıtıyoruz” dedi. Denizli’nin turizm potansiyelinin çok zengin olduğunun altını çizen Başkan Osman Zolan, “Denizli 4 mevsim yaşanılabilen bir kent. Pamukkale’den sonra ikinci beyazımız olan Denizli Kayak Merkezi de faaliyete geçti. Biz termal kaynaklar anlamında da zengin bir kentiz. Sağlık turizmi de bu noktada oldukça önemli. Denizli’ye 2 bin yıl önce sağlık bulmak için gelindiğini biliyoruz. Denizli, alternatif turizm alanları ile birlikte zengin bir turizm potansiyeline sahip" dedi.


 

"Denizli'nin her ilçesi ayrı güzellikleri barındırıyor"

 

Denizli'nin her ilçesinin de ayrı güzellikleri barındıran bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli’ye gezmek için gelen bir vatandaşımız bir hafta boyunca her gününü dolu dolu geçirerek şehrimizden ayrılabilir. Biz buraya gelen misafirleri Denizli’ye davet ediyoruz. Denizli’ye gelenler Pamukkale’yi Denizli Kayak Merkezi’ni görmeden gitmemeli, termal suya dokunmadan Teleferik ile Denizli’yi izlemeden kentten ayrılmamalı. Şehrimizde altyapısı ile üstyapısı ile çalışmalarımızı tamamlama noktasına geldik. Bundan sonra artık Denizli’yi dünyaya tanıtarak daha fazla misafiri ağırlamak istiyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak turizme katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.