Büyükşehir’den Kültür Gecesi

Büyükşehir’den Kültür Gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Dansları Topluluğu izleyenlere ihtişamlı bir gece yaşattı.

A+A-

Türk kültürünü tanıtılmak ve yaşatılması için başta ücretsiz kurslar olmak üzere pek çok etkinlik ve faaliyet yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, geleneksel bir hale getirilen Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini, "Anadolu'nun Dansı" ismi ile Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sunuldu.

 

Pek çok vatandaşın katılımda bulunduğu gösteriye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu halk dansları kursuna katılan topluluk üyeleri katılımda bulundu.

 

Yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere tüm yaş kategorilerinden sahneye çıkan topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Teke Yöresi, Kaşık, Karşılama ve Kıbrıs” gösterileriyle muhteşem bir gösteri yaptılar.

 

“Çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek”

 

Başkan Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm alanlarda, vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Osman Zolan, Çocukları geleceğe hazırlama bakımından tüm olanakları seferber ettiklerini,  spordan sanata, yeşil alanlardan altyapıya dek Denizli’nin bütün ihtiyaçlarını karşılama ile alakalı gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

 

Türk kültürünün yaşatılması namına halk danslarının çok önemli olduğunu  söyleyen Başkan Zolan, sene boyunca her yaş grubundan binden fazla vatandaşa ücretsiz kurs verdiklerini, bu kurslar ile insanların kendi kültürümüz ile kendi halk oyunlarımız ile tanıştığını, kendilerine düşenin değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu, bu kursların öğrencilerin gelecekte başarılarına çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

Bakan Zeybekci’den takdir

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, sahne alan tüm Halk Dansları Topluluğu üyelerine, eğitmenlerine ve ailelerine tebriklerini sundu. Bakan Zeybekci, çocukların  kendi öz değerlerine, zenginliklerine kavuşup onları hem kendi üzerlerine alıp, hem de gelecek nesillere taşımalarının muhteşem olduğunu ve bu güzel etkinlik için başta Büyükşehir Belediye Başkanına ve emeği geçen herkese  çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.