Büyükşehir’den sınav kaygısı semineri

Büyükşehir’den sınav kaygısı semineri

Eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştime Sınavı (LYS) öncesinde Eğitim Uzmanı Cihat Şener’in konuşmacı olarak katıldığı ücretsiz “Sınav Kaygısı Semineri” düzenledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde sınava girecek öğrenciler için “Sınav Kaygısı Semineri” düzenledi. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikte Eğitim Uzmanı Cihat Şener tarafından öğrencilere; sınav kaygısıyla baş edebilme, sınav heyecanını kontrol edebilme, sınav stresini azaltmanın yolu konularında bilgi 

verdi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Eğitim Uzmanı Cihat Şener, LYS’ye girecek öğrenci sayısının 1 milyon 750 bin olduğunu belirterek, “Sizler yalnız değilsiniz. Sizin gibi yüz binlerce insan var. Denizli’de, Sinop’ta, Ardahan’da gittiğim her yerde sınava girecek öğrencilerde aynı donuk ifade var.

Bu güvensizliği kırmanın yolu çalışmak ve fedakarlıktan geçiyor. Özveri olmadan başarı olmaz” dedi. “Çalışmak başarıyı, başarı güveni getirir” Sınav kaygısıyla baş etmenin en iyi yolunun kendini bilmek olduğunu ifade eden Şener, “Artılarını eksilerini düşün, özeleştirini yap, eksiklerini gör ve bu eksiklikleri tamamlamak için aslanlar gibi çalış. Bak nasıl oluyor göreceksin.

Çalışmak başarıyı, başarı güveni getirir. Güven ise kaygıyı, stresi ve heyecanı bitirir” diye konuştu. Seminerin ardından sahneye davet edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise öğrencilere sınavlarında başarılar dileyerek, “40 yıllık eğitim tecrübesini değerli öğrencilerimizle paylaşan Cihat Şener hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. Değirmenci daha sonra Cihat Şener’e Denizli Horozu heykeli verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.