Büyükşehir'den YKS İçin Son Tavsiye

Büyükşehir'den YKS İçin Son Tavsiye

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nce gençler için çok önemli bir seminer daha düzenlendi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından üniversite sınavlarına hazırlanıyor olan öğrenciler için başlattığı Eğitim İçin El Ele Projesi çerçevesinde, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrenciler için sınav kaygısı semineri yapıldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Eğitim İçin El Ele Projesi çerçevesinde hafta sonu YKS’ye girecek öğrencilere yönelik sınav kaygısı semineri yapıldı. Kent Konseyi’nde yapılan programa, hafta sonu YKS’ye girecek olan öğrenciler katılımda bulundu. Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı tarafından  verilen seminerde gençlerin sınava daha enerji dolu bir biçimde girebilmeleri ve kendilerine olan güvenlerini yükseltebilmeleri için bilgiler paylaştıkları ifade edildi.

 

Sınav kaygısının gençleri tedirgin edebildiğini dile getiren Balcı, bunun da strese ve gerginliğe yol açabildiğini,  sene içinde başarılı olunsa bile sınav sırasında meydana gelen stres ve sınav kaygısının sahip olunan bilginin kullanılmasına engel olunduğu dile getirildi.

 

Aile ile iletişim önemli

 

Öğrenciler ile karşılıklı diyaloglar kurup, sınav kaygısının önüne geçebilmenin pratik tekniklerini üniversite öğrencisi adayları ile paylaşan Balcı, aileleriyle iletişimin sınavdan önce büyük önem arz ettiğini belirtti. Barış Balcı, sınava girecek tüm öğrencilere sakin olmalarını ve sınavın insan hayatında olağanüstü bir durum olmadığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.