Büyükşehir İtfaiye Eğitime Başladı

Büyükşehir İtfaiye Eğitime Başladı

Büyükşehir itfaiye, bölgesel bazda eğitime başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Muğla'nın Yatağan İlçesi'nden gelen itfaiye ekiplerine yangın eğitimi verdi. 15 kişilik gurup 5 günlük bir eğitim sürecine tabi tutulurken, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın bölgesel bazda eğitimler vermeye başladığı belirtildi.

 

Araç filosu ve teknolojik donanımının yanı sıra personel eğitimi ile Türkiye'nin en başarılı itfaiyeleri arasında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bölgesel bazda eğitim vermeye başladı. Muğla'nın Yatağan İlçesi'nden gelen 15 kişilik itfaiye personeline 5 gün süreli eğitim veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın, afet, kaza gibi durumlarda olaya anında müdahale ile ilgili bilgiler vermenin yanı sıra düzenlenen tatbikatlarla itfaiye erlerinin uygulamalı olarak eğitim almasını sağladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın başarı çıtasını her geçen gün artırdığını ve eğitim anlamında birçok yerden destek taleplerinin geldiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İlyas Tuncer, "Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bölgedeki fabrika, işyeri olmak üzere özel kurumlara da yangın eğitimleri veriyoruz. Bu kapsamda İAŞ Enerji Üretim A.Ş'ye ait Muğla Yatağan Enerji Üretim Santrali'nde görevli olan itfaiyeci personeline 5 gün eğitim verdik" dedi.

 

Risklere karşı eğitim verildi

 

Konuk personele "Temel Eğitim İtfaiyecilik Eğitimi" düzenlediklerini kaydeden Tuncer, "Arkadaşlarımız işe yeni başladıkları için itfaiyecilik anlamında bilgileri yok. Görev yaparken çeşitli tehlikelerle kendileri yüz yüze kalacağı için onlara temel itfaiyecilik ve kendilerini koruma, hangi yangına nasıl ve ne ile müdahale edilmeli, yangının birinci söndürücüsü nedir, dar alanı kurtarma, yangın söndürme, sepetli merdiven araçlarını kullanma becerileri, akaryakıt ve gaz yangını ile diğer yangınlar hakkında sözlü eğitimlerimizin yanı sıra uygulamalı olarak da eğitim verdik. Böylece yeni göreve başlayan arkadaşlarımızı karşılaşabilecekleri risklere karşı hazırlamış olduk" dedi. Eğitimin tamamlanmasının ardından 15 kişiye katılım belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.