Büyükşehir Meclisi, Babadağ’da Toplandı

Büyükşehir Meclisi, Babadağ’da Toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının ilk birleşimini, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında Babadağ ilçesinde gerçekleştirdi. Başkan Zolan “Babadağ bizim için çok özel bir ilçe. Nüfusu küçük ama özgül ağırlığı

A+A-

Her ay olağan meclis toplantılarının ilk birleşimini ilçelerde yapan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının ilk birleşimini Babadağ ilçesinde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında yapılan toplantıda ev sahibi olarak bir konuşma yapan Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, “İlçemiz, coğrafi yapısıyla dağın eteklerine kurulmuş, Denizlimizin şirin ilçelerinden bir tanesidir. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ilçemizde görülmemiş hizmetler alıyoruz. İlçe giriş-çıkışlarındaki düzenleme çalışmalarımız değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan sayesinde başladı. Babadağ’da heyelan tehlikesi bulunan ve ilçe nüfusumuzun üçte birinin yaşadığı Gündoğdu Mahallemizi, Denizli’ye taşıdık. Mahalledeki 500 konuttan kalan 20-30 binayı da yıktıktan sonra, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bölgeye; yaşam alanı, park, bahçe, otopark ve kapalı pazaryeri yapacağız. Katkılarından dolayı Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Denizli’nin bereket taşı”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, gösterdikleri ilgiden dolayı Babadağ halkına teşekkür ederek, “Babadağ bizim için çok özel bir ilçe. Nüfusu küçük ama özgül ağırlığı yüksek olan bir yer. Burası Denizli’nin bereket taşıdır. İlçede tekstilin temelleri atılmıştır. Babadağ’da tekstil için 24 saat esaslı çalışan, ömrünü buna vakfeden vatandaşlarımız Denizli’nin tekstil başkenti olmasında çok büyük katkılar yapmıştır. Büyüyen gelişen Denizli’de tekstil tezgahlarından büyük fabrikalara doğru gidilmiş, Denizlimiz bugün ihracatta Türkiye’de 8’inci il olmuştur. Babadağ ve Denizli’nin gurur duyduğu birçok iş adamı yetişmiştir” diye konuştu.

Babadağ pusulasını anlattı

Babadağ insanının çalışkanlığına ve dürüstlüğüne vurgu yapan Başkan Zolan, “Burada dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan kendine özgü bir gelenek var. Burada çek, senet geçmez, Babadağ pusulası kabul görür. Babadağ pusulası dediğimiz şey, kağıdın üzerine adını soyadını yazıp imzalamak, üzerine tarihi koymaktır. Borcu olan kişi o tarihte gelir borcunu öder. Bugün yaptığım ziyarette vatandaşlarımız talepte bulundular. Söz vermek yerine Babadağ pusulası yazayım dedim. Babadağlı bu yönüyle de hemşehrilerimiz Türkiye’ye örnek olmuştur” dedi.

“Büyük hizmetler kazandırmak istiyoruz”

Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle taşınma işleminin yapıldığını belirten Başkan Zolan, “Burada yaşayan vatandaşlarımız Denizlimize toplu konut alanına geldiler. Büyükşehir Belediyesi olarak risk altında olan binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Babadağımıza hizmet etmek için yer sorununu bir an önce çözmek istiyoruz. İster parayla ister bağışla vatandaşlarımızın mülkiyetini Büyükşehir Belediyemize kazandırarak, Babadağımıza yeşil alan, meydan ve büyük hizmetler kazandırmak istiyoruz” dedi.

2017 bütçesi görüşülecek

Babadağ’da yapılan hizmetleri ve yapılacak projeleri anlatan Başkan Zolan, kasım ayı meclis toplantılarında 2017 yılı bütçe görüşmelerinin yapılacağını hatırlatarak, “Toplantıların, Babadağ ilçemiz gibi bereketli geçmesini diliyor, tüm Denizlimize hayırlar getirmesini arzu ediyorum” dedi.

Başkan Zolan, Babadağ halkıyla bir araya geldi

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, meclis toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediyesinin Babadağ ilçesinde yaptığı yol çalışmalarını, projeleri ve yatırımları yerinde inceledi. Babadağ Belediyesi ve Babadağ AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Başkan Zolan, ilçe halkı ve esnafıyla da selamlaşarak bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.