Büyükşehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Büyükşehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Denizli'nin kültür ve sanat hayatına 22 yıldır hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 15'incisi düzenlenen "Direkler Arası Seyirci Ödülleri" kapsamında 3 ödül daha alarak kentin gururu oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zo

A+A-

1993 yılında kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geçen yılın ardından bu yıl da “Direkler Arası Seyirci Ödülleri”nden eli boş dönmeyerek şehrin gurur kaynağı oldu. 1984 yılından beri düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ile birlikte bir çok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Şehir Tiyatrosu ile 3 ödül daha aldı. Geçen yıl 14'üncüsü düzenlenen Direkler Arası Seyirci Ödülleri kapsamında, “En iyi tiyatro festivali”, "En iyi oyun” ve “Umut vadeden tiyatro grubu” ödüllerini Denizli'ye getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl ise Sinan Küçüköz’ün yönettiği “13” adlı oyundaki rejiyle "En iyi yönetmen", “3beş8 ve Diğer Şeyler” adlı oyunla, "En iyi afiş tasarımı" ödülü aldı. Sinan Küçüköz, Birol Tezcan ve Ceyhun Atmaca'nın kaleme aldığı 3beş8 ve Diğer Şeyler oyunu ile "En iyi özgün oyun metni"  ödülünü alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aldığı toplam 3 ödülle büyük takdir kazandı.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllar Denizli'nin kültür ve sanat hayatına hizmet eden gerek Şehir Tiyatrosu, gerekse Genç Denizli Tiyatro Kulübü ile gurur duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, "Tiyatro gruplarımız bir yandan şehrimizde genç sanatçıların yetişmesine olanak sağlarken diğer taraftan yıl boyu ücretsiz sergiledikleri birçok oyunu vatandaşlarımızın beğenisine sunarak Denizli'nin kültür ve sanat hayatına zenginlik katıyor" dedi. Tiyatro anlamında 1984'den beri düzenledikleri Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali, Liseler arası Tiyatro Şenliği, Dünya  Tiyatrolar Günü Oyunları ve daha bir çok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Tiyatro hayatın ta kendisidir. Tiyatro dünya kurulduğundan, insan var olduğundan bu yana yaşayan bir sanat ve bu sanat dalını Denizli'de en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Ödül alan arkadaşlarımı bir kez daha kutlar başarılarının devamını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.