Büyükşehirden Örnek Uygulama

Büyükşehirden Örnek Uygulama

Ticari Taksilerde Örnek Uygulama

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olacak bir projeye daha imza atarak 371 adet ticari taksinin çalışma sistemlerini yeniden düzenledi. Korsan taksi gibi taksi esnafının da birçok sorununa çözüm olacak yeni düzenleme ile Denizlililerin ticari taksilere ulaşımı da kolaylaşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan ticari taksilerin çalışma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attı. Müşteri potansiyeli ve bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda geçmişte belirlenen taksi duraklarının çalışma sistemlerini günümüz değişimlerine bağlı olarak yeniden düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu çalışma ile Denizli'de taksi kültürünün oluşturulmasını hedeflemesinin yanı sıra vatandaşların taksi kullanımını ve taksilere erişimini kolaylaştırmayı amaçladı. Yeni düzenleme ile korsan taksi kullanımını da önleyecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, haksız rekabetin de önüne geçerek taksi esnafının haklarını koruyacak.

 

Denizli 14 bölgeye ayrıldı

Çalışma ile T plakalı ticari taksilerin etkin, verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma hizmetini verebilmesi amacı ile yeni durak alanlarının belirlenmesi ve mevcut durak alanlarına yönelik çözüm sunulması hedeflendi. Taksi kullanımını da artıracak yeni çalışma ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 371 adet ticari taksinin çalışma sistemleri yeniden düzenlendi. 14 ayrı bölgeye ayrılan yeni düzenlemede her bölgede 1 merkez durak olacak şekilde planlama yapıldı. Yeni düzenleme kapsamında, taksi esnafının isteği üzerine gönüllük esasına göre bölge değişimi talep eden 76 taksi esnafı için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.