Büyükşehirle Tarihe Yolculuk

Büyükşehirle Tarihe Yolculuk

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 sene evvel Türklerin zaferiyle neticelenen ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri yapıyor.

A+A-

1148’de Cankurtaran Honaz Milli Parkı civarlarındaki Anıttepe'de, Alman ve Fransız ordularından meydana gelen haçlı seferlerine karşı kazanılmış olan zafer için organize edilen anma etkinlikleri 2 gün devam edecek. Bu çerçevede 6 Ekim Cumartesi günü saat 11:00’de, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda “Taştaki Türkler, Tarihin Sessiz Tanıkları ve Memleket’ten” ve "Kazıkbeli Savaşı ve Denizli’de Türk Kültür Tarihi Bulguları" isimli sergi görücüye çıkacak.

Cankurtaran'a ücretsiz servis

7 Ekim Pazar günü saat 11.00’de başlayacak olan anma etkinliklerindeyse Anıttepe'de  Kazıkbeli Savaşı'nda hayatını kaybeden şehitler için saygı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Turgut Tok'un “Tarihe Dokunmak: Kazıkbeli Savaşı” sunumundan sonra tören alanında Oğuz Boyları’nı temsil eden çadırlar ziyaret edilecek. Halkoyunları ve mehteran gösterilerinin yanında İsmail Barkan, Ahmet Algün, Hacer Çekmen ve Fuat İlhan konserleri de yapılacak. Değişk ikramların da sunulacağı program Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda organize edilecek. Programı izlemek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) önünden 7 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00'dan itibaren ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

"Geçmişimizi unutmamamız gerekiyor"

Başkan Osman Zolan geçmişi unutmamak gerektiğini, geçmişte meydana gelenlerin tam olarak bilinmesi ile geleceğe yön verilebileceğini, bunun da yolunun ataları ve ecdadı yad etmek ve onların yaptığı işleri bilmek ve anmaktan geçtiğini, onlara ne kadar teşekkür etseler de az olduğunu ve tüm halkı bu etkinliklere davet ettiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.