Çal'da 3 Gün Doyasıya Eğlence

Çal'da 3 Gün Doyasıya Eğlence

Çal Belediyesince yapılan Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nde 19 bin 300 nüfusluk ilçeyi 3 günde 60 bin civarında insan ziyarette bulundu.

A+A-

Bağbozumu Festivali geçen Cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı. Festival açılışına başta Belediye Başkanı Fethi Akcan olmak üzere çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Siyasi partilerin açılışta olması, “Çal yine tek yürek” yorumlarına yol açtı.

EN İYİ ÜZÜM YETİŞTİRİCİLERİ BELLİ OLDU

Festivalin ilk gününde Ali Kınık ve Esra Sezer sahnedeydi. Çallı ressam Gürcan Ekici Kültür Sarayı yanındaki duvarda canlı performans sergiledi. Cumartesi gününde Çal halkı Hüseyin Kağıt ve Aydanur Demir’le coşarken, Pazar günü ünlü sanatçı Kubatın konseri vardı. Başkan Akcan, sanatçılara elleri ile Çal üzümü ikram etti.

Festivalin son gününde ‘En İyi Üzüm Yetiştiricisi’ yarışması yapıldı. Çekirdeksiz Yaş Üzüm Yarışması’nda ilk 3’ü Hüseyin Ünal, Cihan Gençtürk ve Kafittin Ünal elde etti. Çekirdeksiz kuru üzüm yarışmasındaysa, ilk 3’e Mehmet Arslanşahin, Emin Çetin ve Mehmet Şahinarslan’ın üzümü girdi. Çal Karası yaş üzüm yarışmasındaysa; 1.liği Aynur Karagönlü elde ederken, 2. Gülcan Turgut, 3. İse Hamdi Tala oldu. Çal Karası kuru üzüm yarışmasında İbrahim Felek, Ahmet Sarıdemir ve Veli Yardım dereceye girdi.

SERACILARA PLAKET VERİLDİ

Çal’da örtü altı seracılığını ilk başlatmış olan 13 üreticiye de plaket sunuldu. Başkan Fethi Akcan, Tarım Kenti Çal Projesi çerçevesinde başlatılan örtü altı seracılık seferberliğinde kendilerine güvenen ve yatırım yapmış olan üreticilere teşekkür ettiğini, kendilerine bu insanların güvenip destek verdiğini belirtti.

İLK ADAY AÇIKLANDI

Festivalin son gününde MHP İl Başkanı tarafından, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için ilk başkan adayı olarak Çal halkının gönlünde taht kurmuş olan Fethi Akcan, açıklandı.

AKCAN’DAN ÇAL’A; “BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM”

Başkan Fethi Akcan, kendilerini güçlendiren Çal halkına çok teşekkür ettiğini, kendilerini yine yalnız bırakmadıklarını, Allah nasip ederse, Çal halkıyla beraber yürümeye devam edeceklerini, Çal’ın kaderini değiştirecek olan ‘Tarım Kenti Çal’ projesinin üstünde ısrarla duracaklarını ve bu projeyi geliştireceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.