Çal'da Tam Bir Satranç Oynanıyor

Çal'da Tam Bir Satranç Oynanıyor

Yaklaşan 31 Mart 2019 seçimleri için partiler, adaylar ve aday adayları kıran kırana yarışırken Denizli'nin Çal ilçesinde adeta tam bir satranç oyunu oynanıyor.

A+A-

Perşembe günü Çal ilçesinde yaptığımız kamuoyu araştırmasını siz okuyucularımızla paylaşmak istedik.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken AK Parti ile MHP'nin Cumhur ittifakı ile dün olumlu şekilde sonuçlanan CHP - İYİ Parti ittifakından sonra siyasetteki kartların bir daha karılmasına sebep oldu.

2014 yılında yapılan seçimlerle ilgili kısa bir bilgi vererek haberimizi sizlere aktarmaya çalışalım.

Milliyetçi Hareket Partisi adayı Fethi Akcan 6373 oy aldı ve yüzdesi 43.6, CHP adayı 4827 oy alarak 2.parti oldu oy yüzdesi 33. Adalet ve Kalkınma Partisi 3215 oy aldı ve yüzdesi 22 olarak sonuçlandı. Bu sonuçlardan sonra MHP'den Fethi Akcan en yakın rakibine yaklaşık 1.500 oy farkla belediye başkanı seçildi. Fethi Akcan 2019 yerel seçimlerinde tekrar MHP adayı olarak seçime katılacak.

Çal 2019 yerel seçimlerine katılacak partiler arasından 4’ü yarışacak gibi duruyor ama AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifak bütün hesapları bozmuş gibi görünüyor. MHP'nin daha önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamasına rağmen Cumhur ittifakından nasibini alan Denizli MHP'nin adayını geri çekmesi mevcut belediye başkanı Fethi Akcan için büyük avantaj sergiliyor.

AK PARTİ'NİN ADAY ÇIKARMAMASI BEKLENİYOR...

AK Parti de yapılan son kongrede belediye başkan adayı olmak için tekrar ilçe başkanlığına aday olmayan Ahmet Kocagöz'ün aday adayı olarak adı geçiyor. Kocagöz'ün durumu netlik kazanmadı, çünkü Cumhur ittifakının Denizli ilçelerinde de olması halinde AK Parti aday göstermeyecek gibi duruyor.

CHP ÇAL'DA KARMAKARIŞIK...

CHP'de aday adayı olan eski belediye başkanı eczacı Hasan Gündüz'ün gösterilmesinden hemen sonra ilçe başkanlığından 7 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi ile düşen Çal ilçe başkanlığına yeni ilçe başkanı ve yönetimi atandı. CHP'de diğer aday adayı öğretmen Ahmet Hakan, CHP seçmeninin 2 dönem AK Parti'den belediye başkanı seçilen Hasan Gündüz'e büyük tepki gösterirken 2 dönem üst üste iktidar partisinden belediye başkanlığı yapan ve Çal'a önemli hiç bir yatırımda imzası olmayan Gündüz'ün istenmediği ifade edildi.

CHP eski ilçe başkanlarından birisinin mevcut belediye başkanı Fethi Akcan'ın yanında yer aldığı ve seçimlerde hem destek vereceği hem fiilen sahada çalışacağına söz verdiği belirtildi.

CHP İLÇE YÖNETİMİ ARAYIŞ İÇİNDE...

CHP'de mevcut görünen 2 aday adayından başka son genel seçimlerde MHP'den 3.sıra milletvekili olan Ferudun Giresun'a teklif götürme düşüncesi olduğu ve CHP Milletvekili Kazım Arslan'la bir araya geleceği konuşuluyor. CHP mevcut 2 aday adayından birisini aday olarak gösterirse CHP seçmeninin de Fethi Akcan'a destek vereceği yüksek bir ihtimal.

İYİ PARTİ NE YAPACAK ?

CHP - İYİ Parti birlikteliği kesinleşmeden önce İYİ Partili yöneticilerin Mehmet Öztürk'e teklif götürdükleri ve görüşme halinde oldukları bilgisine ulaştık. Mehmet Öztürk, Denizli Büyükşehir olmadan önce Çal ilçesine bağlı İsabey'de Demokrat Parti'den 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yaptı. Mehmet Öztürk'ün İYİ Partinin  teklifini değerlendirdiği konuşuluyor.

Akishaber'in yaptığı bu kamu oyu araştırmasında an itibari ile MHP'nin adayı ve mevcut belediye başkanı  Fethi Akcan'ın şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Objektif bir gözle yaptığımız bu kamuoyu araştırmasının takdirini siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz...

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.