Çal'da Turizm Faaliyetleri De Başladı

Çal'da Turizm Faaliyetleri De Başladı

Denizli ilinin Çal ilçesinde geçtiğimiz sene başlatılan karavan ve çadır turizmi havaların ısınması ile bu sene de başladı. Çal ilçesinde pek çok karavan ve çadır kampı kurdu.

A+A-

Denizli Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri de, kaplumbağa otomobilleri ile Çal ilçesinde gelip kampçıların 1 gün yanında oldular . Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Karadeniz yaylalarını aratmayan Çal ilçesinde Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelmiş olan pek çok misafiri ağırladıklarını, hedeflerinin önümüzdeki 5 - 10 sene içerisinde yüzlerce karavan ve çadırcının Çal’a gelip tatil yapması olduğunu ifade etti.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan tarafından 2014 seçim beyannamesine alınan ve bölgeyi turizme açma programı diye geçen konu geçtiğimiz sene başlatıldı. Aşağıseyit Mahallesi ve Kumral Mesireliği’nde pek çok çadır kuruldu. Birçok karavan da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde kampını kurdu. Havaların ısınması ile beraber karavan ve çadırcılar 16 Temmuz’dan sonra Çal ilçesine gelip kampa başladılar.

“ÇAL, ALTERNATİF TURİZM İÇİN ÇOK UYGUN BİR YER”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, kamp ve karavan turizminin başarılı bir şekilde uygulandığını, şu anda 2. Yılda olduklarını ve birçok yerli turisti misafir ettiklerini, hedeflerinin, gelecek senelerde yüzlerce çadır ve karavancıyı misafir etmek olduğunu, bölgede alternatif turizm için bu turizmin oldukça uygun olduğunu, Çal'ın havasının Karadeniz yaylalarını aratmadığını,  bölgede karavan turizmi için 4 - 5 noktanın olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.