Çal Misafirlerini Bekliyor

Çal Misafirlerini Bekliyor

Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, “Çal'ı Tarihi ve doğal dokusu ile ekolojik turizme kazandırıp bunun için çalıştığımız , geçen yılda yaptığımız gibi bu yılda karavancıları en iyi şekilde ağırlayarak,turizm yönünde ilerieyeceğiz” dedi.

A+A-

21 Temmuz Cumartesi günü, Ülkemizin değişik bölgelerinde yaşayan kamp, karavan ve doğa dostları  Çal’da ağırlanacak. 

Sosyal medya sayfalarında haberleşerek birleşip  geçen yıl Çala gelen Karavan Kulübü’nün üyeleri bu yılda aynı etkinliği gerçekleştirecek. Çal'da ki doğal güzelliklere ve Büyük Menderes Nehri’nde yoğunlukla  yaşanan ve kötü sonuçlara yol açan sorunlara dikkat çekildi.

21 Temmuz 2018 Cumartesi günü Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde kamp başlayacak. Bu yıl düzenlenen kamp geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ahmet Filkiciler anısına düzenlenecek. Kampa İzmir,Mersin,İstanbul, Ankara başta olmak üzere, Türkiyenin değişik bölgelerinden ve Almanyadan çok sayıda karavancı katılarak çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Karavan kampının açılışında canlı müzik dinletisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Daha sonra  üretim yapan fabrikalar gezilerek , Çal'ın yerel pazarında organik yiyecek ve içecekler alınarak, katkı sağlanacak. Etkinliğin devamında  Tarihi Hamzaoğulları Değirmen Çiftliği, tarihi açıdan önemli yerler, Ağlayan Kaya ile Çal Belediyesi Kumral Mesireliği’nde aktiviteler düzenlenerek halkla birlikte hoş zaman geçirilecek.

 

AKCAN: “EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal'da karavan ve çadır turizmi ile birlikte doğa yürüyüşlerinin de yapıldığını dile getiren başkan Akçan, “Ekolojik turizmi de canlandırmaya çalıştığımız, Tarihi ve doğal dokusu ile  Çal, geçen yıl olduğu gibi bu yılda karavancıları en iyi şekilde ağırlayacak. Bu alanda ki  yöresel ürünlerimiz şarap, sirke, pekmezimiz ile birlikte  tarihi ve doğal güzelliklerimiz de etkinliklerle beraber vitrine çıkarılarak her yerde tanınmasını sağlayacağız. Yurdumuzun her  köşesinden Çal’a gelecek olan karavancılarımızı halkımız geçen sene olduğu gibi aynı sıvcaklıkla yine bağrına basacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.