Çalışma izin belgeleri geçerli olacak mı?

Çalışma izin belgeleri geçerli olacak mı?

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sonrası kademeli normalleşme tedbirlerine ilişkin genelgeyi yayınladı. Kaynak: Çalışma izin belgeleri geçerli olacak mı?

A+A-

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sonrası kademeli normalleşme tedbirlerine ilişkin genelgeyi yayınladı. Genelgede çalışma izin belgeleriyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı yazımız çerçevesinde e-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgesini ibraz etmek zorundadırlar.

Ancak Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu yazı ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan çalışma izni görev belgesi formu da denetimlerde ibraz edilebilecektir.

 

u8oi8uo978o.jpg

Kaynak: Çalışma izin belgeleri geçerli olacak mı?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.