Çameli Domatesinin Namı Artıyor

Çameli Domatesinin Namı Artıyor

Çamelili Seracılar Üretici Birliği çatısı altında kaliteli domates üretimi ile alakalı yapılan toplantıda üreticilere bilgi verildi.

A+A-

Örtü Altı Sebzecilik Çameli’nde bir marka olması ve gelişmesi ile alakalı üretimden pazarlamaya kadar tüm aşamalarını izleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  her daim çiftçinin yanında oluyor ve çiftçiyi destekliyor. Üreticiyle beraber seraya giren, örtü altı seracılara tüm konularda yardım eden Başkan Arslan Belediyecilik faaliyetlerinin kalan bölümünde Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapıyor olan çiftçiler ile buluşup toplantılar yapıyor.

Başkan Arslan ve Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Teknik Personelleri bugün Çameli Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda  kaliteli ürün iç pazar, ihracat ve pazarlama ile alakalı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çameli domatesinin dünyada ve ülkemizde sebze üretimindeki yeri ile alakalı bilgiler verip başladığı sunusuna Türkiye'deki seracılığın tarihi ve mevcut durumu, gübrelemede dikkat edilmesi gereken faktörler ve gübreleme tavsiyeleriyle devam edildi.  Çiftçilere ihracat ve İç Pazar ürünleri hakkında  farklı bilgilendirmeler yapıldı ve üretici birliği çatısı altında nelerin yapılabileceği ile alakalı konuşuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Arslan, Çameli’de ortalama 450 Dekar Örtü altı seracılığın yapıldığı ve 400 tondan çok Dünya Ülkelere ihracat yapıldığını ve Katar, Birleşik Arap Ülkeleri, Sudi Arabistan, Dubai, İsrail ülkelerine Çameli Domatesini gönderdiklerini, gittikçe ülke sayısının artacağını, daha önce elmada kaybedilen değerin Domateste kazanılacağını ve hatalardan ders çıkardıklarını belirtti.

Her Türlü Hazırlıkları Yaptık

Burada bir pazar olması bakımından organizasyon yapıp, yurtiçi ve yurtdışına ürünleri ihraç edeceklerini belirten Başkan Arslan, İstanbul hallerine de göndereceklerini,  burada Çameli meyve alım merkezinde 8 ay süresince üreticinin ürettikleri, tüm sebze ve meyveyi alacakları bir merkezin olduğunu,  bu sayede tarımsal anlamda, Çameli’de döngü sağlandığını,  vatandaşların iyi mal üretmesini, ihracat ve iç piyasa malların kalitelerine dikkat edip üretmesini ve kendilerinin de onları alma ile alakalı her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.