Çameli'nin Eşsiz Tarihi Canlanıyor

Çameli'nin Eşsiz Tarihi Canlanıyor

Çameli Kent Müzesinde tarihsel değeri olan pek çok eşya kendi isimleri ile sergilenecek.

A+A-

Çameli’de oluşturulacak olan Kent Müzesinde Çameli’de yapılmış olan çalışmalarda ortaya çıkarılan tarihi eserlerin yanında vatandaşların evlerinde geçmişten bugüne kadar anı olarak saklanan tarihsel değeri olan eşyalar kendi isimleri ile sergilenerek; pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çameli’nin kadim tarihi kronolojik olarak aktarılıp ziyaretçilerin tarihte yolculuk yapması sağlanacak.

Gelecek Nesillere Miras

Gerçekleştirilecek çalışma ile eşsiz bir tarih ve kültür birikimine sahip olan İlçenin sos-kültürel yapısını geliştirerek, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasını sağlanacak.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan konu ile alakalı, "Çameli’li hemşerilerimizin ve gurbetçilerimizin müzede kendi isimleri ile sergilenmesini arzu ettikleri tarihsel değeri olan eşyalar, Çameli Nostalji siyah beyaz fotoğraflar için kampanya başlattık . Kıymetli Çameli’lilerin kayıt altına almak suretiyle sergilenmesini istediğiniz eşyalarınız için Çameli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.