Çamurlu Yağış Geliyor

Çamurlu Yağış Geliyor

Çamurlu Yağış Geliyor

A+A-

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre sabah saatlerinde Denizli kent genelinde etkili olan toz taşınımının akşam saatlerinden itibaren çamurlu yağış olarak yeryüzüne düşebileceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamadan sonra sabah saatlerinden itibaren Denizli'de kuvvetli fırtına ve lodos ile beraber toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi. Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları Denizlili vatandaşları zor durumda bıraktı.

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada Denizli'de bugün özellikle yer yer toz taşınımı olacağından vatandaşların bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Sabah saatlerinde işe ve okula gitmek için evlerinden çıkanlar lodos ile beraber gelen tozları araçlarının üzerlerinde gördüler. Vatandaşlar araçlarının camlarındaki tozları temizledikten sonra yollarına devam ederken esnaf ise vitrin camlarını silerek işlerine koyuldular.

Denizli'de Toz Taşınımına Dikkat

Kent genelinde hava kalitesi ile beraber görüş mesafesinde de azalmalar yaşandı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan ve toz taşınımı olarak adlandırılan çamurlu yağmurun bu sabah saatlerinde Denizli'de etkili olduğunu söyledi. Meteoroloji yetkilileri özellikle akşam saatlerinde yağmurun çamura dönüşebileceği konusunda Denizlilileri uyardı.

Yetkililer ayrıca lodosun Kuzey Afrika topraklarından aldığı tozu ülkemizin batı kıyılarına taşıyacağını belirtti.

Denizli'de etkili olan şiddetli rüzgar ve lodos nedeniyle Teleferik seferlerine de bugün ara verildiği belirtildi. Rüzgar özellikle yüksek kesimlerde toz fırtınalarına neden olurken şiddetli lodosun saatteki hızının 50 km/s'yi bulduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.