Çanakkale, Kahramanlık Destanıdır

Çanakkale, Kahramanlık Destanıdır

Çanakkale, Kahramanlık Destanıdır

A+A-

Yokluğa ve imkânsızlıklara rağmen imanın ve azmin bir araya geldiği zaman nelere kadir olduğunu bize anlatan mücadelenin adıdır Çanakkale. Aynı zamanda “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünyaya nakşeden bir kahramanlık destanıdır. 

Vatanın işgaline karşı kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin de üstün fedakârlıklarıyla birlikte tarifsiz bir başarıya dönüşerek bu milletin “istiklâl ruhunu” her daim kamçılamıştır. 

Çanakkale’yi ve oradaki ruhu çok iyi anlamalı ve gelecek nesillerimize anlatmalıyız. Ecdadımızın bayrağımızı indirmemek, ezanımızı dindirmemek, bağımsızlığımızı kaybetmemek için harcadıkları gayreti torunları da 101 sene sonra 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdikleri direnişle göstermişlerdir. 

Geçmişte vatan uğruna verilen şanlı mücadeleler bu topraklarda var olan soylu damarı bize hatırlatır. Çanakkale ruhu bu topraklarda her zaman diri, her zaman canlıdır. Nasıl geçmişte bu vatana kast etmek isteyenlerin oyunlarını bozmuşsak bugün de Zeytin Dalı Harekâtı’yla terör örgütlerinin ve onları yönetenlerin oyunlarını bozuyoruz. Bu minvalde Afrin Operasyonu ile kısa zamanda elde edilen başarı, gücümüzü ve geçmişten aldığımız ilhamı tüm dünyaya ispat etmiştir. 

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünün kutlu olmasını diliyorum. Bu vatanı bize miras bırakan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Dr. Sema Ramazanoğlu

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

AK Parti Denizli Milletvekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.