Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümünde tüm Protokol...

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümünde tüm Protokol...

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümünde tüm Protokol...

A+A-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü kapsamında Şehitlik'te tören düzenlendi. Şehitlerin anıldığı törende, duygusal anlar yaşandı.

Denizli Asri Mezarlık'taki askeri şehitlikte düzenlenen anma törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Osman Gedik, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar'ın konuşması ve Vali Hasan Karahan'ın anı defterine yazdıklarını okumasıyla devam etti.Konuşmaların bitiminden sonra Şehitler için Kur'an okunup dua edildikten sonra tören sona erdi.

Protokol üyeleri daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederel karanfiller bıraktılar,Şehit aileleriyle görüştüler.  Askeri şehitlikteki törenin ardından polis şehitliğine geçildi. Burada da polis şehitler için dua edilip, mezarlarına çiçek bırakılmasıyla tören sona erdi.

Ramazan ÇETİN / DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.