Cemre Düşmesi Ne Demek? 2021 İlk Cemre Düştü mü?

Cemre Düşmesi Ne Demek? 2021 İlk Cemre Düştü mü?

Cemre düşmesi İlkbaharın müjdesi olarak bilinir. Cemre Düşmesi Ne Demek? 2021 İlk Cemre Düştü mü? soruların cevabı haberimizde.

A+A-

CEMRE NEDİR, CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK?

Cemre anlamı sözlüklerde "kor" yani "ateş" olarak geçmektedir. Arapça kökenli bir kelimedir. Halk arasında havaların ısınmaya başlaması olarak bilinir.

Cemre sıcaklıkların yükselişi olarak bilinir. Kış mevsiminin bittiğini, baharın geldiğini belirtir. Çok eskiye dayanan cemre 7 gün aralıklar ile gerçekleşir. İlk olarak havaya, daha sonra suya ve toprağa düşer. Cemrenin her düşüşünde havalar ısınmaya başlar ve insanlar bu ısınan havayı hisseder.

Cemre meteorolojik bir olaydır. Takvimlerde bahardan önce 7 gün ara ile havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre sıcaklık yükselmesi olarak tanımlanır.

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ?

İlk cemre bugün(19 Şubat) ve yarın (20 Şubat) günlerinde havaya düşüyor.

İkinci cemre suya 26-27 Şubat, Üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşecek.

Cemre Olayının Tarihçesi

Cemre düşmesi olayı eski zamanlarda Arap halkından ortaya çıkmış bir hava olaydır. Arap halkı sıcak aylarda yüksek yerlerde yaşamaya başlardı. Soğuk havalarda ise alçak yerlerde yaşamlarını sürmüşlerdir. Genellikle düzlük yerler tercih edilmiştir. Bu düzlüklerde orta bölümlerinde çadırlar kurulmuştur. Hayvancılığın yaygın olduğu bu dönemde hayvanları çadırlardan uzak kalmaması amacıyla çadıra yakın yerlerde bulundurmuşlardır.

Kış mevsiminin gelmesi ile çadıra yakın yerlerde 3 ateş yakılır. Bu ateşler farklı sebeplerden yakılmaktadır. Birinci ateş insanlar için, ikinci ve üçüncü ateş ise hayvanlar için yakılmaktadır. Havaların ısınmaya başlaması ile ateşler teker teker söndürülür. Böylece bu hava ısınması olayına cemre düşmesi denir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.