Cep Telefonlarınızı Bombaya Dönüştürmeyin

Cep Telefonlarınızı Bombaya Dönüştürmeyin

Cep Telefonlarınızı Bombaya Dönüştürmeyin

A+A-

Tablet, cep telefonu ve diğer şarj gerektiren teknolojik ürünlerin kalitesiz,yan sanayi şarj aletleriyle şarj edilmesi halinde patlayabileceği ve zarar verebildiği bilinen ama dikkat edilmeyen gerçekler arasında.

Elektronik aletlerin bilinçsiz kullanımında meydana gelebilecek tehlikeli durumlar göz ardı edilmemeli.

Ekonomik nedenler öne sürülerek kalitesiz ve ucuz Çin malı ürünlerin kullanılması sonucu ürünlerde patlamalar yaşandığını,yangınlar çıktığını ve olayların hasarla sonuçlandığını haberlerde ve sosyal medya üzerinden her gün görmekte ve duymaktayız. Buna Zonguldak’ta bir doktorun cebinde ki telefonun patlaması örnek  verilebilir. Kullandığınız cihaz ne kadar kaliteli olursa olsun, şarj için kullanılan ürün eğer kalitasiz ise patlama ve hasarlardan yine kurtulamayabilirsiniz.

İkinci hususta bu ürünlerin kullanımı ile ilgili

Bir çok kişinin hiç düşünmeden yaptığı diğer bir yanlış ise,şarj edilebilen cihazların genellikle geceleri şarj edilmesi ve gece boyunca cihazın şarjda takılı kalması. Kalitesiz bir şarj cihazı ile akşamdan şarja takılan cihazlarda sabaha kadar pillerin genişlemesi ve şişmesi ile patlamalar meydana geldiğini uzmanlar önemle belirtmektedir.

En vahim durumsa bu yaşanan süreçten çocuklarımızı uzak tutamadığımızdır. Şarja takılı telefon veya tabletlerin şarj süresinin bitmeden çocukların bu ürünleri kullanmalarına kesinlikle mani olunmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.